Καταστατικές αλλαγές στο 5ο Έκτακτο Συνέδριο της ΠΟΕ -ΟΤΑ: Ισότιμα μέλη εργαζόμενοι αορίστου χρόνου και μέσω ΕΣΠΑ

Καταστατικές αλλαγές στο 5ο Έκτακτο Συνέδριο της ΠΟΕ -ΟΤΑ: Ισότιμα μέλη εργαζόμενοι αορίστου χρόνου και μέσω ΕΣΠΑ

Ιστορική χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Λέσβου το 5ο Έκτακτο Συνέδριο ΠΟΕ – ΟΤΑ την Τρίτη 1η Οκτωβρίου,  όπου ψηφίσθηκαν καταστατικές αλλαγές σε σχέση με εργαζόμενους που εντάσσονται ισότιμα στην Ομοσπονδία. Πρόκειται για εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου χρόνου και για εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ και έχουν συμπληρώσει 24 μήνες συνεχούς απασχόλησης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η 1η Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη, είναι μια ιστορική ημέρα για την ΠΟΕ – ΟΤΑ και για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε κλίμα συναίνεσης και αμοιβαίων υποχωρήσεων, όλες οι παρατάξεις με αίσθημα ευθύνης στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων υπερψηφίζοντας με 96% τις κατασταστικές αλλαγές που προτάθηκαν για την εγγραφή των Συμβασιούχων.

Είναι οι καταστατικές αλλαγές  εκείνες που μετά από 20 χρόνια αποτελούν την παρακαταθήκη των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την πορεία της Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την απόφαση του 50ου Έκτακτου Καταστατικού Συνεδρίου, τροποποιείται το άρθρο 4 του καταστατικού, (ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ – ΜΕΛΗ) και εντάσσονται στην Ομοσπονδία ως ισότιμα μέλη οι εξής:

  1. Οι εργαζόμενοι για τους οποίους έχει εκδοθεί (πρωτόδικα) Δικαστική Απόφαση με την οποία αναγνωρίζεται ως Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) η σχέση εργασίας τους και συνεχίζουν να εργάζονται.
  2. Οι εργαζόμενοι με χρηματοδοτούμενα προγράμματα (ΕΣΠΑ), εφόσον έχουν προσληφθεί από τους οικείους Ο.Τ.Α. ή Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α. ή της Επιχείρησης αυτών και έχουν συμπληρώσει 24 Μήνες συνεχούς απασχόλησης.

Τέλος από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λέσβου, παραβρέθηκε και συμμετείχε στις διαδικασίες του 50ου Έκτακτου Καταστατικού Συνεδρίου, 5μελής εκλεγμένη αντιπροσωπεία.

 

To top