Σώζεται το υπεραιωνόβιο πεύκο στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Σώζεται το υπεραιωνόβιο πεύκο στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Δε θα κοπεί το υπεραιωνόβιο πεύκο στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωση του, ο σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι», ο προγραμματισμός κοπής του ήταν εκτός νόμου. Ο Σύλλογος ματαιώνει την προγραμματισμένη για τις 8 το πρωί της Κυριακής δράση μπροστά από το πεύκο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Σώζεται το υπεραιωνόβιο πεύκο στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Εκτός νόμου ο προγραμματισμός κοπής του. Ματαιώνεται προγραμματισμένη συγκέντρωση 

Δεν θα κοπεί το αιωνόβιο πεύκο που βρίσκεται στην κεντρική είσοδο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο Κιόσκι. Ένα εμβληματικό για την ιστορία του τόπου μας δένδρο που βρισκόταν σε αυτή τη θέση, ακόμα και την ημέρα που υπογράφηκε σε αυτό το κτίριο η παράδοση του νησιού, κατά την απελευθέρωση της Λέσβου από τους Οθωμανούς στις 8 Νοεμβρίου του 1912!

Όπως αποδείχτηκε, η απόφαση και ο προγραμματισμός της κοπής του για το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου, ήταν παντελώς εκτός νόμου. Δηλαδή μια κρατική υπηρεσία, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής προχωρούσε σε μια ενέργεια χωρίς να τηρεί ό, τι το κράτος απαιτεί να τηρεί ο κάθε πολίτης.

Επίσης όπως αποδείχτηκε και αυτό είχε υποδειχθεί και στα στελέχη της Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας τα οποία εμμονικά ήθελαν να κόψουν το υπεραιωνόνιο δέντρο, το πεύκο μπορεί να σωθεί. Χρειάζεται κλάδεμα από ειδικό δενδροκόμο σύμφωνα με μελέτη που θα υποδείξει το τι και πώς πρέπει να σωθεί. Ενώ η βαμβακίαση η οποία ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί το δένδρο μπορεί να αντιμετωπιστεί με πλύσεις με ειδικά άλατα.

Ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι» όπως τόνισε από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα είναι κάθετα αντίθετος στη λογική του «πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι». Η λογική αυτή οδήγησε στην κοπή δεκάδων δένδρων από τη γειτονιά που μάλιστα ουδέποτε αντικαταστάθηκαν. Δένδρα τοπόσημα για την περιοχή που χωρίς την παραμικρή αδειοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες παραδόθηκαν στα χέρια των συνεργείων με τα αλυσοπρίονα.

Ζητάμε η Γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να αναζητήσει και να βρει τον ειδικό αυτό δενδροκόμο που θα συντάξει πολύ γρήγορα την απαραίτητη μελέτη διαχείρισης του υπεραιωνόβιου δένδρου. Μελέτη της οποίας η εφαρμογή θα οδηγήσει στη σωτηρία του και φυσικά θα κατωχυρώσει τη ασφάλεια πεζών από πιθανές πτώσεις τμημάτων του.

Δεδομένων των παραπάνω ο Σύλλογος ματαιώνει την προγραμματισμένη για τις 8 το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίουπρογραμματισμένη δράση μπροστά στο δέντρο προκειμένου να παρεμποδιστεί το ΠΑΡΑΝΟΜΟ όπως από την πρώτη στιγμή τονίστηκε κόψιμο του.

Να σημειώσουμε ότι ενάντια στο κόψιμο του πεύκου τάχτηκαν από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Υπουργείο Αιγαίου αλλά και κάτοικοι σπιτιών κοντά στο κτήριο.

To top