Γλυκό κυδώνι: Μια γεύση παράδοσης που ξυπνά αναμνήσεις

Γλυκό κυδώνι: Μια γεύση παράδοσης που ξυπνά αναμνήσεις

Το κυδώνι είναι ένα αρχαίο φρούτο που προέρχεται από διάφορα μέρη της Ασίας και της Μεσογείου. Η καλλιέργειά του μπορεί να εντοπιστεί στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, όπου χρησίμευσε ως σύμβολο της αγάπης και της γονιμότητας. Τα κυδώνια είναι στενοί συγγενείς δημοφιλών φρούτων όπως τα μήλα και τα αχλάδια.

Σε αντίθεση με τα πιο δημοφιλή φρούτα, τα κυδώνια σπάνια τρώγονται ωμά. Ακόμα και όταν είναι ώριμα, τα ωμά κυδώνια έχουν πολύ σκληρή σάρκα και ξινή γεύση. Έτσι, οι περισσότεροι λάτρεις του κυδωνιού συμφωνούν ότι τα φρούτα τρώγονται καλύτερα μαγειρεμένα. Μπορούν να καταναλωθούν είτε σε γλυκές είτε σε αλμυρές συνταγές.

Μερικές επιλογές είναι να φάτε μαγειρεμένο κυδώνι μόνο του ή να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με βρώμη, γιαούρτι ή ψητό χοιρινό. Αποτελεί επίσης μια υπέροχη προσθήκη σε τάρτες και πίτες φρούτων.

Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε μαρμελάδα κυδώνι. Τα κυδώνια είναι ένα αρχαίο φρούτο με μοναδική γεύση και πολλά πιθανά οφέλη που αξίζει να το συμπεριλάβετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα!

1 kg. Κυδώνια

3 φ.τσ. Ζάχαρη

½ φ. τσ.* Μέλι

1 Λεμόνι

4-5 φύλλα Αρμπαρόριζας

3 φ. τσ.* Νερό

200 gr. Αμύγδαλα

1 Βανίλια*

φλιτζάνι τσαγιού

Παρασκευή: Μπορείτε να δείτε το βίντεο για την παρασκευή της συνταγής στο κανάλι  #πVideoStudio Κυδώνι γλυκό

To top