Εγκαταλειμμένο μωρό από το Αφγανιστάν μεγαλώνει στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Εγκαταλειμμένο μωρό από το Αφγανιστάν μεγαλώνει στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ένα νεογέννητο μωρό από το Αφγανιστάν που εγκαταλείφθηκε μετά τη γέννα από τη μητέρα του, έχει γίνει το μωρό του προσωπικού της μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης καθώς σε κάθε βάρδια οι μαίες το φροντίζουν και το έχουν αγκαλιάσει, σαν να είναι δικό τους παιδί. Ήδη έχουν κινηθεί διαδικασίες υιοθεσίας του με Εισαγγελική εντολή, όμως το μωρό αυτό έχει γίνει εδώ και ένα περίπου μήνα, το μωρό της μαιευτικής κλινικής, απολαμβάνοντας την αγάπη και την φροντίδα, από πολλές «μαμάδες», τις μαίες της κλινικής.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο κοριτσάκι που ήρθε στον κόσμο τις 10 Σεπτεμβρίου 2024 στη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Η μητέρα του, που έφθασε ετοιμόγεννη  από τα απέναντι Τουρκικά  παράλια , μετά τη γέννα ,δήλωσε ότι δεν θέλει το παιδί αυτό επειδή -όπως φέρεται να δήλωσε – προήλθε  από βιασμό. Το μωρό έμεινε στη Μαιευτική κλινική με Εισαγγελική εντολή όπου  και παραμένει – μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας -απολαμβάνοντας τη φροντίδα και την αγάπη από το προσωπικό.

Σε κάθε βάρδια οι μαίες τρέχουν να φροντίσουν το βρέφος σαν να είναι δικό τους μωρό. Όταν γεννήθηκε μάλιστα ζύγιζε μόλις 2,940 κιλά με καισαρική τομή  και σήμερα , μετά από 20 ημέρες έχει φθάσει 3,940κιλά. Όταν κλαίει οι μαίες το κρατάνε αγκαλιά και το νανουρίζουν, ενώ μόλις αναλάβουν βάρδια το πρώτο μέλημα τους είναι να δουν «τί κάνει το μωρό» της κλινικής.
Η ιστορία της νεογέννητης μικρής έχει συγκινήσει πολίτες και οργανώσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσουν τόσο στο διάστημα αυτό που παραμένει στο Νοσοκομείο όσο και να διασφαλίσουν ότι το παιδί  να υιοθετηθεί και να βρεθεί σε μια οικογένεια που θα του προσφέρει την αγάπη και την φροντίδα που χρειάζεται για να μεγαλώσει.

To top