Άδωνις Γεωργιάδης για καρκινοπαθή από τη Λέσβο: « Αν ήταν στις Η.Π.Α θα είχε πεθάνει»

Άδωνις Γεωργιάδης για καρκινοπαθή από τη Λέσβο: « Αν ήταν  στις Η.Π.Α θα είχε πεθάνει»

Το γύρο του διαδικτύου  κάνει δήλωση του Υπουργού Υγειάς Άδωνι Γεωργιάδη σε μεσημεριανή εκπομπή στον ΣΚΑΙ σε ανασφάλιστη καρκινοπαθή από τη Λέσβο όπου όταν είπε ότι δεν υπάρχει υποδομή για ακτινοθεραπείες στο νησί και πρέπει να μετακινείται στην Αθήνα χωρίς να μπορεί να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης , απάντησε μεταξύ άλλων ότι αν ζούσε στις ΗΠΑ θα είχε πεθάνει.

Ο υπουργός Υγείας, σε τηλεοπτική εκπομπή, ακούγοντας τις δυσκολίες που περιέγραφε η ανασφάλιστη καρκινοπαθούσα από τη Λέσβο, Αθανασία Πάσσαλη, που για να κάνει ακτινοθεραπείες πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα, καθώς το νοσοκομείο του νησιού δεν διαθέτει την κατάλληλη υποδομή και ο ΕΟΠΥΥ δεν της καλύπτει έξοδα για διαμονή, δήλωσε αρχικά ότι «εάν ήσασταν ανασφάλιστη σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης λυπάμαι που θα σας το πω θα τα πληρώνατε όλα από την τσέπη σας». «Αν ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες η κυρία θα είχε πεθάνει τώρα, θα ήταν στο δρόμο, θα ήταν νεκρή» δήλωσε, ακόμα, στον αέρα της εκπομπής.

Η Αθανασία Πάσσαλη, μιλώντας σήμερα 2/10 στον ΣΚΑΙ, ανέφερε πως ως ανασφάλιστη  δεν μπορεί να έχει κάλυψη για  τα μεταφορικά και τη διαμονή στην Αθήνα όπου έρχεται συχνά για ακτινοθεραπείες. Μάλιστα, σημείωσε ότι  φιλοξενείται από τις δομές των καρκινοπαθών Λέσβου όταν αναγκάζεται να έρθει στην Αθήνα για τις απαραίτητες θεραπείες. Από τη μεριά του, ο υπουργός Υγείας είπε ότι  «ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να τα πληρώνει αυτά τα έξοδα , γιατί ο ΕΟΠΥΥ διαχειρίζεται λεφτά ασφαλισμένων».

«Εδώ σας τα πληρώνουμε όλα εμείς και καλά κάνουμε. Δικός μου νόμος είναι και λέω ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν ανασφάλιστο χωρίς θεραπεία» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι «το κράτος έχει κάποια όρια».

Τέλος, όταν η καρκινοπαθούσα επέμεινε ότι το νοσοκομείο ενός τόσο μεγάλου νησιού δεν μπορεί να κάνει ακτινοθεραπείες ο υπουργός απάντησε κυνικά ότι «αν ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες η κυρία θα είχε πεθάνει τώρα, θα ήταν στο δρόμο, θα ήταν νεκρή».

Το βίντεο από τις δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη.

To top