Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου: «Στεκόμαστε άναυδοι μπροστά την εγκληματικότητα του Ισραήλ σε βάρος της Παλαιστίνης»

Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου: «Στεκόμαστε άναυδοι μπροστά την εγκληματικότητα του Ισραήλ σε βάρος της Παλαιστίνης»
Την συμπαράστασή της στον λαούς της Παλαιστίνης , του Λιβάνου της Υεμένης και της Συρίας εκφράζει η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Ζητά τον τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ και την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση :
Στεκόμαστε, για άλλη μια φορά, άναυδοι μπροστά στην διαρκώς εντεινόμενη εγκληματικότητα του κράτους –  δολοφόνου του Ισραήλ. Αυτή τη φορά είναι οι λαοί του Λιβάνου, της Υεμένης και της Συρίας που δοκιμάζουν τη δολοφονική του μανία.
Ηδη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο, όπως και η  απάντηση του Ιράν στις δολοφονικές του ενέργειες, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο όχι μόνο όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής αλλά και τους λαούς όλης της γης.
Πέντε, μόλις,  μέρες μετά την έναρξη των βομβαρδισμών στη Βηρυτό και μετράμε πάνω από χίλιους νεκρούς, αρκετές χιλιάδες τραυματίες και εκτοπισμένους που θα περάσουν το 1.000.000
Και όλα αυτά με την ολόπλευρη στήριξη των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ. Πριν από λίγες μέρες, και ενώ  οι δολοφονίες αμάχων Παλαιστινίων ήταν – και είναι – στην ημερήσια διάταξη οι ΗΠΑ ενέκριναν τη χορήγηση πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ ύψους 8,7 δις δολαρίων, έστειλαν  και άλλους, επί πλέον,  στρατιώτες  για να ” βοηθήσουν ” τον ισραηλινό στρατό,  ενώ στους βομβαρδισμούς της Βηρυτού έχουν κάνει χρήση και απεμπλουτισμένου ουρανίου !
Αλλά και στη χώρα μας, η κυβέρνηση της Ν.Δ. και τα λοιπά ευρωατλαντικά κόμματα φέρνουν τεράστιες ευθύνες για τη στήριξη που παρέχουν στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ είτε με λόγια  και  έργα, είτε με την αφωνία τους ή    τις οπερετικές τους ”διακηρύξεις συμπαράστασης και διαμαρτυρίας ”
Εμείς, εδώ, η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου εκφράζουμε για μια ακόμα φορά την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου καθώς και στους άλλους λαούς της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται αντιμέτωποι με διαρκείς ιμπεριαλιστικές  απειλές και επιθέσεις και υπογραμμίζουμε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή χωρίς τη δημιουργία Ανεξάρτητου Κράτους της Παλαιστίνης στα όρια του Ιούνη του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και,
 -Απαιτούμε τον τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ και την απόσυρσή του από τα εδάφη της Παλαιστίνης, του  Λιβάνου και της Συρίας.
 -Απαιτούμε την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο της Μέσης Ανατολής αλλά και της Ουκρανίας,
  -Απαιτούμε να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ χώρα μας.
 
                                                                                                                       
To top