Αντιπολεμική συγκέντρωση-συναυλία στην πλατεία Σαπφούς

Αντιπολεμική συγκέντρωση-συναυλία στην πλατεία Σαπφούς

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διοργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση και συναυλία την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 19:30 στην πλατεία Σαπφούς, με στόχο την καταδίκη της κλιμακούμενης βίας στη Μέση Ανατολή.

Η διοργάνωση γίνεται με αφορμή την πρόσφατη κλιμάκωση των επιθέσεων του κράτους του Ισραήλ, που έχει εξαπολύσει χερσαία εισβολή στο Λίβανο και συνεχίζει τη βία κατά των λαών της περιοχής. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από 41 χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους τον τελευταίο χρόνο, στην πλειονότητά τους άμαχοι, γυναίκες και παιδιά.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο τονίζει ότι οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιούνται με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι οποίοι προσποιούνται ότι ζητούν αποκλιμάκωση, ενώ στην πραγματικότητα ενισχύουν το κράτος του Ισραήλ. Επιπλέον, καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, που εμπλέκει ενεργά τη χώρα μας στον πόλεμο, στέλνοντας φρεγάτες στην περιοχή.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα σωματεία και τους συλλόγους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση-συναυλία, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους λαούς της Μέσης Ανατολής και καταδικάζοντας τη γενοκτονία και την εμπλοκή της Ελλάδας.

Καλλιτέχνες και σχήματα που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συναυλία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο έως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στα τηλέφωνα: 2251028861 (πρωινές ώρες) και 6979375165 – 6982390383 (απογευματινές ώρες).

To top