Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών ΒΑ Αιγαίου συμμετέχει στη Γιορτή Πουλιών 2024

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών ΒΑ Αιγαίου συμμετέχει στη Γιορτή Πουλιών 2024

Τ ο Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου, η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών ΒΑ Αιγαίου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών (Eurobirdwatch) 2024, με εξορμήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις στη Λέσβο,

Δράσεις παρατήρησης πουλιών

Οι εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • Σάββατο 5 Οκτωβρίου, 10:00-14:00 στο Βαφειό για παρατήρηση αρπακτικών πουλιών.
  • Κυριακή 6 Οκτωβρίου, 9:00-13:00 στην Αλυκή Καλλονής για παρατήρηση υδρόβιων και παρυδάτιων πτηνών.

Οι εξορμήσεις είναι ανοιχτές για το κοινό και παρέχονται δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν πουλιά με τη χρήση κυαλιών και τηλεσκοπίων, υπό την καθοδήγηση των στελεχών της Μονάδας και εθελοντών της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών. Οι ημερήσιες καταγραφές θα αποσταλούν στην επίσημη βάση δεδομένων του Eurobirdwatch 2024.

Εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία

Από τις 7 έως τις 31 Οκτωβρίου, η Μονάδα θα προσφέρει στα σχολεία της Λέσβου την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με θέμα τα πουλιά, είτε μέσω επισκέψεων στα σχολεία, είτε με εξορμήσεις στην Αλυκή Καλλονής ή Πολυχνίτου.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών είναι η σημαντικότερη δράση για τα πουλιά στην Ευρώπη, με εκδηλώσεις σε περισσότερες από 40 χώρες. Φέτος, η 37η διοργάνωση της γιορτής συντονίζεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Μονάδα Διαχείρισης στο τηλέφωνο 2251042573 ή μέσω e-mail στο mdpp.northeasternaegean@necca.gov.gr.

To top