Επαφές Δημάρχου Μυτιλήνης στο Υπουργείο Παιδείας για το επίμαχο θέμα της κατάργησης τμημάτων

Επαφές Δημάρχου Μυτιλήνης στο Υπουργείο Παιδείας για το επίμαχο θέμα της κατάργησης τμημάτων

Στην Αθήνα βρέθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, όπου είχε σημαντικές συναντήσεις με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, με έμφαση στα  προβλήματα που αφορούν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Δήμου Μυτιλήνης, ειδικά μετά τις πρόσφατες αποφάσεις για κατάργηση τμημάτων και ολιγομελών τάξεων.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη σειρά ενεργειών του κ. Χριστόφα, ο οποίος έχει ήδη συνομιλήσει με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των σχολείων που επηρεάζονται, όπως το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης και το ΓΕΛ Ιππείου. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος είχε αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, ζητώντας την επαναξιολόγηση της κατάργησης των Ομάδων Προσανατολισμού «Ανθρωπιστικών Σπουδών» και «Επιστημών Υγείας», όπως και της απόφασης μη έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Μυτιλήνης. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει θετική ανταπόκριση από το Υπουργείο, ώστε να διασφαλιστούν ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής.

Παράλληλα, ο κ. Χριστόφας συμμετείχε σε ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με θέμα «Βιωσιμότητα Χώρων Αστικού Πρασίνου στην Ελλάδα», στο πλαίσιο του έργου LIFE GrIn. Η εκδήλωση εστίασε στην ανάγκη ενσωμάτωσης πράσινων υποδομών στις πόλεις, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μέσα από παρουσιάσεις, αναδείχθηκαν καλές πρακτικές διαχείρισης πράσινων χώρων, νέες τεχνολογίες, και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Οι ενέργειες του Δημάρχου υπογραμμίζουν τη δέσμευσή του για την προώθηση λύσεων τόσο σε εκπαιδευτικά ζητήματα όσο και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Μυτιλήνης μέσω της βιωσιμότητας των αστικών χώρων πρασίνου.

To top