Δωρεά εκτυπωτή στο Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής από την ΕΣΗΕΑ

Δωρεά εκτυπωτή στο Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής από την ΕΣΗΕΑ

Έναν σύγχρονο εκτυπωτή δώρισε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών  (ΕΣΗΕΑ) στο Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής ως επιβράβευσης των δράσεων των μαθητών στον τομέα της ιστορικής έρευνας.

Ειδικότερα η ΕΣΗΕΑ δώρισε τον εκτυπωτή στο Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής,  ως επιβράβευση για τις δράσεις των μαθητών στον τομέα της ιστορικής έρευνας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιοποιώ την ιστορία του τόπου μου». Οι ιστορίες που καταγράφονται, δημοσιεύονται μέσω της σχολικής εφημερίδας «Το ΘΗΤΑ της Θερμής», προβάλλοντας τις τοπικές ιστορίες και τη λαογραφία του τόπου μας.

Η απόφαση του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ να στηρίξει το σχολείο προέκυψε μετά την εντυπωσιακή ανταπόκριση στο αφιερωματικό τεύχος της εφημερίδας με τίτλο «Η επανάσταση του 1821 και η Λέσβος», το οποίο ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο του νησιού στα επαναστατικά γεγονότα.

Η προσφορά αυτού του εκτυπωτή θα επιτρέψει στους μαθητές να συνεχίσουν το έργο τους με περισσότερη αφοσίωση και επαγγελματισμό, ενισχύοντας τη φωνή τους και τη σύνδεσή τους με την τοπική κοινωνία.

To top