Γιορτή Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Γιορτή Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024, με ελεύθερη είσοδο την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Το φετινό θέμα «Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά» εστιάζει στην κοινή ευρωπαϊκή κληρονομιά και συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που ξεκίνησαν το 1985, είναι μια από τις μεγαλύτερες συμμετοχικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη, με χιλιάδες μουσεία και μνημεία να ανοίγουν τις πόρτες τους. Φέτος, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεματικές διαδρομές, ψηφιακές προβολές και εκπαιδευτικά προγράμματα, που συνδέουν το Μουσείο με τους υπαίθριους χώρους του Απολιθωμένου Δάσους και τις προστατευόμενες περιοχές της Λέσβου, η οποία είναι αναγνωρισμένη ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου με τη διαδραστική παράσταση «Ο Μαγικός Κόσμος της Γνώσης». Ακολούθησε επιστημονική ενημέρωση για τη γεωιστορική εξέλιξη της Λέσβου στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, προγραμματίζονται περιηγήσεις και ενημερώσεις σχετικά με τη γεωιστορική εξέλιξη της λεκάνης του Αιγαίου και τις προστατευόμενες περιοχές γύρω από τη Λιμνοθάλασσα του Αριστοτέλη. Η εβδομάδα κλείνει με περιήγηση στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους και ενημέρωση για τα νέα στοιχεία της έρευνας την 28η Σεπτεμβρίου.

Η γιορτή ολοκληρώνεται την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο στο Μουσείο και παρουσίαση της γεωιστορικής εξέλιξης της Λέσβου. Η συμμετοχή του κοινού σε αυτές τις δράσεις είναι κρίσιμη για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

To top