Στο πλευρό των μαθητών του ΓΕΛ Ιππείου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κάτω Τρίτους

Στο πλευρό των μαθητών του ΓΕΛ Ιππείου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κάτω Τρίτους

Την αμέριστη συμπαράστασή του, στους μαθητές και τις μαθήτριες του ΓΕΛ Ιππείου εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημ. Σχολείου Κάτω Τρίτους με ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζοντας πως «διαφωνεί με το μέτρο που με βίαιο τρόπο καταργεί τμήματα της Γ’ Λυκείου από το ΓΕΛ Ιππείου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημ. Σχολείου Κάτω Τρίτους διαφωνεί με το μέτρο που με βίαιο τρόπο καταργεί τμήματα της Γ’ Λυκείου από το ΓΕΛ Ιππείου και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους αγώνες των μαθητών, των γονέων και των κηδεμόνων τους, καθώς και της τοπικής κοινότητας Ιππείου, για δικαίωση του εύλογου αιτήματός τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικές και οι νομοθετικές εξελίξεις απαξιώνουν τη δημόσια εκπαίδευση. Η υπονόμευση μιας σχολικής μονάδας που εξυπηρετεί μια ευρεία περιοχή της επαρχίας και αναγκάζει μικρούς και μεγάλους να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να έχουν πρόσβαση σε σχολείο, συνεπάγεται συνθήκες εκπαιδευτικής διαδικασίας που θυμίζουν εποχές τις οποίες έπρεπε να έχουμε αφήσει πίσω εδώ και δεκαετίες.

Συντασσόμαστε χωρίς περιστροφές στο πλευρό όσων με αυταπάρνηση θυσιάζουν ημέρες από την προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις και καλούμε τους αρμόδιους φορείς, όπως άμεσα αναθεωρήσουν. Κάθε εξέλιξη που γκρεμίζει τα όνειρα των παιδιών μας και καταδικάζει το μέλλον των κοινοτήτων μας, θα μας βρίσκει απέναντι.

To top