Νέα μπάρα στάθμευσης ποδηλάτων στο Δημαρχείο Μυτιλήνης

Νέα μπάρα στάθμευσης ποδηλάτων στο Δημαρχείο Μυτιλήνης

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2024, ο Δήμος Μυτιλήνης προχώρησε στη συμβολική τοποθέτηση μπάρας στάθμευσης ποδηλάτων έξω από το Δημαρχείο.

Η ενέργεια αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, σηματοδοτεί την έναρξη της εβδομάδας ευαισθητοποίησης που ξεκινά σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Στην εκδήλωση τοποθέτησης της μπάρας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας και ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Ιγνάτης Λασκαρίδης. Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης, ένα ποδήλατο του Συλλόγου τοποθετήθηκε στη μπάρα, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για χρήση από τους υπαλλήλους του Δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας για υπηρεσιακούς λόγους.

Ο κ. Χριστόφας δήλωσε: «Με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ως Δήμος Μυτιλήνης συνεργαζόμαστε με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου για να ενισχύσουμε τη χρήση ποδηλάτου και να μειώσουμε τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο. Η τοποθέτηση της μπάρας στάθμευσης ποδηλάτων στο Δημαρχείο είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλες τοποθετήσεις σε επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος. Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν στη δράση κυκλοφοριακής αγωγής με ποδήλατο, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 10:00 στην Πλατεία Σαπφούς, με εκπαιδευτές μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου».

To top