Διήμερη εκδήλωση ενημέρωσης και δωρεάς μυελού των οστών στη Λέσβο

Διήμερη εκδήλωση ενημέρωσης και δωρεάς μυελού των οστών στη Λέσβο

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, η οποία φέτος εορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 09:00 στο στρατόπεδο Μαρινέλλη στην Καλλονή και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στο στρατόπεδο Μαυρουδή στη Λάρσο, Μυτιλήνης, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα” παράρτημα Λέσβου και ο Σύλλογος Γυναικών με Νεοπλασία και Φίλων Εθελοντών “Ροζ Δύναμη”, σε συνεργασία με τον Οργανισμό “Χάρισε Ζωή” (ΚΕΔΜΟΠ), διοργανώνουν αυτό το διήμερο  στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και λήψη δειγμάτων μυελού των οστών.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στα πλαίσια του “Χρυσού Σεπτέμβρη”, μήνα αφιερωμένου στην ενημέρωση για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, με στόχο να ενισχυθεί η κατανόηση και η συμμετοχή του κοινού σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια. Μέσα από τη λήψη δείγματος για τη δωρεά μυελού των οστών, μία απλή και ανώδυνη διαδικασία, μπορούν να σωθούν ζωές μικρών και μεγάλων ασθενών που μάχονται με τον καρκίνο.

Η συνεργασία με το “Χάρισε Ζωή” (ΚΕΔΜΟΠ) διασφαλίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν πλήρη ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών, μια διαδικασία που μπορεί να γίνει η ελπίδα για όσους ασθενείς νοσηλεύονται και χρειάζονται άμεσα μεταμόσχευση.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και την 98 ΑΔΤΕ για την έγκριση και υποστήριξη στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, προσφέροντας έτσι ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς ζωής.

Η συμμετοχή όλων είναι καίρια, καθώς κάθε νέος εθελοντής δότης μπορεί να γίνει η γέφυρα ζωής για ασθενείς που δίνουν τον δικό τους αγώνα ενάντια στον καρκίνο.

To top