Χαρ. Αθανασίου : «Διαφωνώ με τη διάταξη ακύρωσης των εκλογίμων λόγω οφειλών»

Χαρ. Αθανασίου : «Διαφωνώ με τη διάταξη ακύρωσης των εκλογίμων λόγω οφειλών»

Τη διαφωνία του για τη διάταξη σύμφωνα με την οποία οι αιρετοί που έχουν οφειλές στο δημόσιο εκπίπτουν εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου. «Δεν θέλω να πω ότι το νομοθέτημα αυτό ήταν άστοχο αλλά θα έπρεπε να είναι πιο ευέλικτο» δήλωσε ο κ. Αθανασίου σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Αίολο. Ο τ. Υπουργός αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λέσβο αλλά και στη φιλική σχέση με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευαϊδη ο οποίος είχε μιλήσει δημόσια  με κολακευτικά λόγια για τη συμβολή του κ. Αθανασίου στο έργο του φράγματος Τσικνιά.

 

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον Αίολο, ο  τ. Υπουργός, βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου αναφέρθηκε σε θέματα  επικαιρότητας  αλλά και την πορεία μεγάλων έργων που έχουν δρομολογηθεί με έμφαση βέβαια στο Φράγμα Τσικνιά που αναμένεται μέχρι τέλος του έτους να ξεκινήσει να υλοποιείται αλλά και τα έργα της Νότιας Παράκαμψης και ο βιολογικός της νότιας πόλης που αντιμετωπίζουν κάποια εμπόδια τα οποία όμως τόνισε ότι θα ξεπεραστούν και θα προχωρήσουν. Όσο αφορά μάλιστα στη Νότια Παράκαμψη τόνισε πως άποψή του είναι ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί η μελέτη ως έχει και όπου χρειάζεται να γίνουν τροποποιήσει και όχι να γίνει νέα μελέτη, που θα πάει «πίσω»   έργο. Μίλησε ακόμη για την πολύ καλή σχέση που έχει αναπτύξει με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευαϊδη και απάντησε στις επικρίσεις που είχαν προκαλέσει τα κολακευτικά λόγια του κ. Παρασκευαϊδη για τη συμβολή του τέως Υπουργού στο έργο του Φράγματος Τσικνιά ,στην τελετή υπογραφής της σύμβασης. «Ο κ. Παρασκευαϊδης λέει αυτό που πιστεύει και έχει διαφωνήσει και με το κόμμα του. Δεν είναι κακό να αναγνωρίζεις τα καλά ενός άλλου κόμματος, όπως εγώ αναγνωρίζω ότι το έργο των οδικών αξόνων σχεδιάστηκε επί Σημίτη. Τα έργα έργα δεν υλοποιούνται ποτέ από μια κυβέρνηση» ανέφερε μεταξύ άλλων .

Σχολίασε ακόμη το νόμο που προβλέπει την έκπτωση αιρετών   λόγω οφειλών, λέγοντας ότι χρειάζεται κάποιες τροποποιήσεις. «Διαφωνώ με την άποψη που έχει εκφραστεί ότι “χρησιμοποιείται”  αλλά διαφωνεί για αυτή καθ’ αυτή τη διάταξη.  Για μένα δεν έπρεπε να υπάρχει αυτή η διάταξη με την ποινή της ακύρωσης των εκλογίμων. Θα μπορούσε  επειδή είναι η πρώτη εφαρμογή και το ποσό να είναι μεγαλύτερο αλλά και να υπάρχει ένα χρονικό διάστημα για να καλυφθεί αυτή η οφειλή. Νομίζω ότι έπρεπε να υπάρχει μια ανοχή επειδή είναι η πρώτη εφαρμογή.  Είναι ένα νομοθέτημα δεν θέλω να πω ότι είναι άστοχο αλλά έπρεπε να είναι πιο ευέλικτο».

Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στο έργο ανακατασκευής της Ψυχιατρικής κλινικής ενώ σχολίασε τέλος και το αίτημα της αντιπολίτευσης να συζητηθεί στη βουλή το πόρισμα τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

To top