Σύσκεψη για το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Σύσκεψη για το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε  υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη, μια σημαντική συνάντηση διαβούλευσης για τις δράσεις επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2021-2027».

Στη συνάντηση συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Περιφέρειας, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Λέσβου, Χίου και Σάμου, καθώς και του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων Β. Αιγαίου.

Στην εν λόγω συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και προσαρμογής των νέων προκηρύξεων στις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων της περιοχής. Σκοπός της συνάντησης ήταν η αρχική ενημέρωση των φορέων για τις ενέργειες που γίνονται από την Περιφέρεια προκειμένου να διασφαλιστεί η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τα οποία θα αυξηθούν σημαντικά την επόμενη περίοδο.

Ο κ. Μουτζούρης επισήμανε τη σημασία της έγκαιρης προετοιμασίας για την απορρόφηση των κονδυλίων, ενώ ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο ώστε οι προκηρύξεις να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων και να μην περιλαμβάνουν αποτρεπτικές προϋποθέσεις. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει ενεργά τις επιχειρήσεις της περιοχής, προκειμένου να αξιοποιήσουν πλήρως τα διαθέσιμα κονδύλια.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα ΕΣΠΑ, Στρατής Κυρατζής, καθώς και άλλα στελέχη της Περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένων του Εκτελεστικού Γραμματέα Αριστόβουλου Ελευθερίου, του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής Γιώργου Πλακωτάρη, και του ειδικού συμβούλου Στρατή Ζαφείρη, εργάζονται εντατικά για την προετοιμασία και την υλοποίηση των προγραμμάτων.

Η διαβούλευση επικεντρώθηκε στις στρατηγικές που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα στην περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στη προώθηση εξαγωγών, την εφαρμογή καινοτομιών στις επιχειρήσεις και την ενίσχυση της συνεργασίας με ερευνητικούς φορείς. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, επιδιώκοντας να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων.

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος και την υποστήριξη των επιχειρήσεων του Βορείου Αιγαίου, με σκοπό τη μεγιστοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης.

To top