28 χρόνια περιοδικό «Το Ακράσι»

28 χρόνια περιοδικό «Το Ακράσι»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου Λέσβου γιορτάζει την 28η επέτειο της έκδοσης του περιοδικού “Το Ακράσι”. Το περιοδικό, που κυκλοφόρησε πρόσφατα και διανεμήθηκε με ταχυδρομείο σε έντυπη μορφή, συνεχίζει να είναι η φωνή της κοινότητας του γραφικού  χωριού, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν.

«Η τελευταία έκδοση του περιοδικού συμπίπτει με την Εορτή της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου του Ακρασίου, στις 26 Ιουλίου 2024, και περιλαμβάνει μια πλούσια θεματολογία που αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά του χωριού μας. Από τις παραδόσεις και τις γιορτές μέχρι τις καθημερινές στιγμές της τοπικής ζωής, το “Το Ακράσι” παραμένει ένας πολύτιμος πόρος για όλους τους Ακρασιώτες.

Το περιοδικό περιέχει μια μεγάλη ποικιλία φωτογραφιών, τόσο έγχρωμων όσο και ασπρόμαυρων, που αποτυπώνουν τη ζωντάνια του χωριού μας και τις σημαντικές εκδηλώσεις του συλλόγου. Οι εικόνες αυτές αναδεικνύουν τη μακρόχρονη παράδοση και την αδιάκοπη δραστηριότητα του Ακρασίου, προσφέροντας μια αναδρομή στο παρελθόν και ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες εξελίξεις.

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου, εκφράζουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη σε όλους εκείνους που υποστηρίζουν οικονομικά την έκδοση του περιοδικού, διασφαλίζοντας ότι συνεχίζει να παραμένει δωρεάν για όλους τους Ακρασιώτες. Για όσους δεν έχουν παραλάβει το περιοδικό, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν μαζί μας για να τους αποσταλεί. Η μόνη απαίτηση είναι η κάλυψη των ταχυδρομικών εξόδων, με 5 ευρώ για την Ελλάδα και 15 ευρώ για το εξωτερικό.

Η 28χρονη πορεία του “Το Ακράσι” δεν είναι απλά μια επιτυχία, αλλά μια απόδειξη της δύναμης και της υγείας της κοινότητας του Ακρασίου. Είναι αποτέλεσμα της στήριξης και της συμμετοχής όλων μας, και αποδεικνύει την αξία της συλλογικής προσπάθειας στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.»

To top