Έφυγε από τη ζωή η Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αμέσως μετά το τέλος της 23ης Aegean Regatta

Έφυγε  από τη ζωή η Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αμέσως μετά το τέλος της 23ης  Aegean Regatta
Θλίψη έχει σκορπίσει  στον κόσμο της ιστιοπλοϊας ο αιφνίδιος θάνατος της Εριφύλης Βαρδάκη, Προέδρου της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αμέσως μετά το τέλος της 23ης Aegean Regatta, σε ηλικία 72 ετών. Η Εριφύλη Βαρδάκη έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής μόλις επέστρεψε στο Βόλο αμέσως μετά το τέλος των αγώνων.
Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Μανώλης Κουτουλάκης, αποχαιρέτησε την Εριφύλη Βαρδάκη με ένα συγκινητικό μήνυμα:
Είναι απο τις ημέρες εκείνες που ανοίγεις το κινητό και μαθαίνεις νέα που απλά σε σοκάρουν.
Πριν απο μια εβδομάδα ήμασταν μαζί στην έναρξη της 23ης Aegean Regatta στην Κάλυμνο και πάνω στο σκάφος «Μάνια» του Ιδρύματος ΤΣΑΚΟΣ, δίναμε την έναρξη του αγώνα και με τη γλυκύτητα της μου εξηγούσε κάθε στάδιο. Μάλιστα συζητήσαμε για τις ωραίες στιγμές, τις χαρές και τις λύπες που πολλές φορές η ενασχόληση με τα κοινά προσφέρει και όλους μας. Σχεδιάζαμε τη διαδρομή για το 2025.
Η Εριφύλη Βαρδάκη Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλασσής της Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έφυγε αιφνιδίως εχθές το βράδυ απο κοντά μας, καθώς επέστρεψε στο Βόλο, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των αγώνων.
Το νέο έχει σκορπίσει θλίψη σε όλους μας. Η Εριφυλλη Βαρδάκη είναι ο άνθρωπος που πριν απο 3 χρόνια που ανέλαβα Γενικός Γραμματέας Αιγαίου, φρόντισε να με προσεγγίσει με σεβασμό και σχεδόν μητρική αγάπη, για να μοιραστεί τη δική της αγάπη για τη θάλασσα, το ναυταθλητισμό και την Aegean Regatta, ώστε να φτάσουμε σήμερα να μιλάμε για ένα γεγονός που προσφέρει συγκινήσεις στους νησιώτες.
Αγαπημένη μας κυρία Εριφυλη, δε θέλαμε τέτοια συγκίνηση να μας προσφέρεις. Θελουμε να κλαίμε μόνο απο χαρά απολαμβάνοντας την ομορφιά των νησιών μας και την ικανοποίηση ότι προσφέραμε στην οικογένεια της ιστιοπλοΐας που τόσο σε αγάπησε και την αγάπησες.
Ως Προεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Aegean Regatta, ως ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά κυρίως ως άτομο, σε ευχαριστώ για όσα προσέφερες, το όνομα σου έχει ήδη χαραχτεί στο μυαλό και τις καρδιές μας και να είσαι σίγουρη ότι το ήθος και το παράδειγμα σου θα αποτελεί πλέον ορόσημο. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στην οικογένεια της Ιστιοπλοΐας.
Μικρή παρηγοριά ότι πρόλαβα δημοσίως εκεί στην Κάλυμνο, να πω δυο λόγια περισσότερα για εσένα και να τα ακούσεις. Λόγια σεβασμού, αγάπης και έκφρασης ευγνωμοσύνης για την προσφορά σου. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ και το όνομα σου θα συνδεθεί με τους αγώνες αυτούς που τόσο πίστεψες και ανέδειξες. Θα το φροντίσουμε όλοι εμείς για αυτό.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα…
To top