Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα- Κλειδώνουν τα νέα μέτρα

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα- Κλειδώνουν τα νέα μέτρα

Κατόπιν της έκθεσης της 28ης Δεκεμβρίου, στην οποία ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 21.657 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο αποτυπώνοντας τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στη χώρα, η κυβέρνηση επισπεύδει την εφαρμογή των νέων μέτρων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σωτήρη Τσιόδρα πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής, με στόχο να κλειδώσουν τα νέα μέτρα και η νέα ημερομηνία εφαρμογής τους.

Συγκεκριμένα στις 09:30 σήμερα Τετάρτη ξεκίνησε η σύσκεψη παρουσία στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη συνέχεια στις 12:00 το μεσημέρι η Επιτροπή θα συνεδριάσει προκειμένου να εισηγηθεί στην κυβέρνηση αν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου, θα πρέπει να ληφθούν τώρα με βάση και τη νέα επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Επισπεύδονται τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, περί επίσπευσης εφαρμογής των νέων μέτρων για τον κορονοϊό τα οποία επρόκειτο να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου, επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε νέα του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης.

Μάλιστα, και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, άφησε ανοιχτό το να ισχύσουν τα μέτρα νωρίτερα. «Έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων που έχει ανακοινωθεί, σταθμίζουμε διαρκώς τα δεδομένα, περιμένουμε αύριο τις εισηγήσεις της επιτροπής για τη χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα», επεσήμανε.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα, είχε ανακοινωθεί δεύτερο πακέτο μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ και στο προσωπικό των χώρων εστίασης.
  • Η διασκέδαση θα λειτουργεί έως τις 12 τα μεσάνυχτα αποκλειστικά για εμβολιασμένους, χωρίς δυνατότητα όρθιων και έως 6 άτομα σε κάθε τραπέζι. Ακόμα επιτρέπεται η μουσική, σε περίπτωση όμως παραβίασης των μέτρων, θα επιβάλλεται απαγόρευση.
  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε υπηρεσίας.

 

To top