Ο συγγραφέας και τέως βουλευτής Γιάννης Γιαννέλης σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, μίλησε στον «Αίολο» με αφορμή την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματός του «Εριέττα» την Τρίτη 13 Αυγούστου στη Δημοτική Πινακοθήκη για την αγάπη του για τη συγγραφή που τον έχει απορροφήσει πλήρως τα τελευταία χρόνια, αναφέρθηκε όμως και την πολιτική την οποία έχει αφήσει οριστικά πίσω.
Αναφέρθηκε στην «πολιτική απρέπεια» που έγινε σε βάρος του πριν από 15 περίπου χρόνια παραμονές εκλογών όταν Πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο Αντώνης Σαμαράς και πληροφορήθηκε στη διάρκεια περιοδείας του στη Λήμνο ότι δεν είχε συμπεριληφθεί στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του κόμματος. «Κανείς δεν με πήρε ένα τηλέφωνο να μου πει, θέλουμε να ανανεώσουμε το ψηφοδέλτιο. Θα το καταλάβαινα. Ήμουν σε περιοδεία και οι άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για την ομιλία μου, μου είπαν ότι ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο και δεν ήταν το όνομά μου σε αυτό. Έχουν περάσει 15 χρόνια περίπου, κανείς από τη ΝΔ δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο να μου ζητήσει μια συγγνώμη» λέει χαρακτηριστικά.
Ο Γιάννης Γιαννέλης – ο οποίο δηλώνει ότι παραμένει ΝΔ – σχολιάζει και την πολιτική σήμερα και αναλύει τις δυο αιτίες που δημιούργούν πρόβλημα στο κυβερνών κόμμα. «Το πρώτο είναι ότι στελέχη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ έχουν καταλάβει υπουργικές θέσεις. Αυτό δεν φαίνεται καλά στα στελέχη της ΝΔ. Το δεύτερο είναι ο νόμος για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ήταν λάθος από τη ΝΔ να φέρει τέτοιο θέμα. Ο χώρος μας είναι συντηρητικός δεν είναι έτοιμος να δεχθεί κάτι τέτοιο και δεν νομίζω ότι χρειαζόταν. Εγώ προσωπικά διαφωνώ με το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως και πάρα πολλοί μέσα στο χώρο της ΝΔ». Εξήρε ωστόσο τις επιλογές της Κυβέρνησης όσο αφορά τα διεθνή θέματα.
Μίλησε για την περίοδο που ανέλαβε τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως μέλος Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Πολλοί βουλευτές μας τότε είχαν αποχωρήσει και είχαν προσχωρήσει στους ΑΝΕΛ . Από θέση του Γενικού Γραμματέα, όπως αναφέρει είχε αναλάβει πρωτοβουλίες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στα νησιά πριν την επίσημη θεσμοθέτησή του από τον Νεκτάριο Σαντορινιό, ενώ τονίζει ότι ο Παναγιώτης Κουρουπλής είχε στηρίξει πολύ αυτή την αρχική ιδέα του να επιστρέφει στους νησιώτες ένα μέρος από το κόστος μετακίνησης που είναι δυσανάλογο σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία του για διάσωση και ανάδειξη των παραδοσιακών καφενείων «Κρυστάλ» και «Πανελλήνιον» και τις επαφές που είχε με την Τράπεζα Πειραιώς ώστε τα καφενεία αυτά να λειτουργήσουν ξανά για την προβολή τοπικών προϊόντων αλλά και ως παραδοσιακά καφενεία. Όπως αναφέρει οι τοπικοί φορείς τότε έδειξαν το ανάλογο ενδιαφέρον για να στηριχθεί η πρωτοβουλία αυτή.
Όσο αφορά τη συγγραφή ο κ. Γιαννέλης δήλωσε ότι είναι το καταφύγιό του τα τελευταία χρόνια. Έχει γράψει ήδη 12 βιβλία κάποια από τα οποία έγιναν μεγάλες επιτυχίες και μάλιστα «Η Ρόζα τη Σμύρνης» το 2016 είχε γίνει μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία. Η «Εριέττα» το τελευταίο του βιβλίο είναι αισθηματικό μυθιστόρημα και αφορά τη σχέση ενός μεσόκοπου άνδρα με μια νεαρή γυναίκα. Ο κ. Γιαννέλης αναφέρει ότι βασίζεται σε ένα μέρος του σε πραγματικά γεγονότα ενώ σχολιάζει πόσο η κοινωνία σχολιάζει και καταδικάζει σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Αποκάλυψε επίσης ότι ήδη έχει έτοιμο ένα ακόμη βιβλίο καθώς και μια σειρά διηγημάτων που ακόμη δεν έχουν κυκλοφορήσει.
Για το νέο μυθιστόρημα του με τίτλο «Εριέττα» το οποίο θα παρουσιαστεί την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη «Χαλίμ Μπέη» μίλησε στον Αίολο ο τέως βουλευτής και συγγραφέας Γιάννης Γιαννέλλης.