Χριστουγεννιάτικη κόντρα στη Δυτική Λέσβο με φόντο την παραλία Ερεσού

Χριστουγεννιάτικη κόντρα στη Δυτική Λέσβο με φόντο την παραλία Ερεσού
Νέα σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης  στο Δήμο Δυτικής Λέσβου Νίκου Χήρα και του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου. Αφορμή στάθηκε η κοινή δήλωση στήριξης των μελών της παράταξης πλειοψηφίας στις επιλογές του Δημάρχου για το θέμα της παραλίας Αφεντέλι.
Αναλυτικά σε δήλωσή του ο κ. Χήρας με χρησιμοποιώντας αρκετά βαρύς χαρακτηρισμούς  τόνισε τα εξής:
«Οι Αιρετοί της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δυτικής Λέσβου,  προέβησαν  στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης την 20-12-21 σε δήλωση στήριξης του Δημάρχου κ.Βέρρου , για τον χειρισμό του θέματος της παραλίας Ερεσού.
  Ο χειρισμός του κ.Δημάρχου ήταν να αγνοήσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αποφάσισε  να ανακληθεί η προέγκριση οικοδομικής  αδείας στο Αφεντέλι Ερεσού, να μη δοθεί άδεια οικοδομής και  να γνωμοδοτήσει ο Δικηγόρος που θα ορισθεί ποιά είναι η αρμόδια Αρχή και ΟΧΙ απλά να ορίσει Δικηγόρο.
  Ο Δήμαρχος  έφτυσε κατάμουτρα  όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και την απόφαση.
  Οι Αιρετοί της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να μην χάσουν την καρέκλα τους, ενώ τους φτύνει ο Δήμαρχος, λένε ότι ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ.
  Όλοι πλέον έχουν καταλάβει το πώς λειτουργεί ο Δήμος.
Να τους χαιρόμαστε για το Δημοκρατικό ήθος τους».
Άμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου ο οποίος επίσης κινήθηκε σε υψηλούς τόνους κάνοντας για άλλη μια φορά λόγο για “όψιμο σύμβουλο” δείχνοντας πολιτικό πρόσωπο πίσω από τις ανακοινώσεις της παράταξης Χήρα . Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Για τον κύριο Χήρα που αρνείται ως σήμερα να ανοίξει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δηλώνοντας ότι η σύγχρονη τεχνολογία είναι κάτι που τον ξεπερνά, είχαμε αποκτήσει την βεβαιότητα ότι είχε πρόβλημα στη γραφή. Πλέον, μετά τη νέα ανακοίνωση «καταγγελίας» του Δημάρχου εκ μέρους του, διαπιστώνουμε ότι έχει και πρόβλημα στην ανάγνωση. Ένα πρόβλημα στην ανάγνωση που παρατηρούνταν και στον -επιβεβαιωμένα πια- «όψιμο σύμβουλό του».

Η δημοτική αρχή όμως, όσο και να επιχειρούν στρατευμένα διάφοροι να δημιουργούν εντυπώσεις,  συνεχίζει να εφαρμόζει όλα όσα αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το δημοτικό συμβούλιο και να διεκδικεί λύση για την υπόθεση στην Ερεσό, στα αρμόδια όργανα, με τις προβλεπόμενες νομότυπες διαδικασίες. Μιλώντας τώρα για «δημοκρατικό ήθος», αξίζει να σημειώσουμε πως ο μεν Δήμαρχος έχει συγκροτήσει ανεξάρτητη επιτροπή που παρακολουθεί την υπόθεση και συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις (σ.σ. και ο κ. Χήρας), ο δε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ομιλεί με όρους φτυσίματος…

Καλά Χριστούγεννα κύριε Χήρα… »

 

To top