Λήμνος: Παρουσίαση Master Plan στην περιοχή Κοντοπουλίου – Καλλιόπης – Κέρους

Λήμνος: Παρουσίαση Master Plan στην περιοχή Κοντοπουλίου – Καλλιόπης – Κέρους

Το master plan έργων και δράσεων για την περιοχή Κοντοπουλίου, Καλλιόπης και Κέρους παρουσίασε τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, στη Δημητριάδειο Σχολή στο Κοντοπούλι, ο Δήμος Λήμνου.

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνιζε η υπεύθυνη Τύπου του Δήμου κ. Κατερίνα Φίκαρη παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Λήμνου κ. Άγγελος Βλάττας Λαμπρινός, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής κ. Ευάγγελος Χασάπης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μούδρου κ. Αλέξανδρος Καφαλτής, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Ισχυρή Λήμνος» και «Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου» κ.κ. Θωμάς Λούκας και Κώστας Μαδυτινός αντίστοιχα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Μούδρου κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Κοντοπουλίου και Καλλιόπης κ.κ. Αριστείδης Λαδάς και Χρυσόστομος Μυρτζανής αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιθέας κ. Παλαιολόγος Κυριαζής, καθώς και άλλοι αυτοδιοικητικοί, η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Συνομοσπονδίας κ. Άννα Τοσούνογλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου κ. Στέλιος Μάντζαρης, η Αντιπρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. «Λήμνος Τουριστική» κ. Σεβαστή Σταματέρη, ο Γεν. Γραμματέας του Ομίλου «Ανεμόεσσα» κ. Αθανάσιος Λαγόπουλος, η εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Αθανασία Κουμαρά, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ενεργοί Πολίτες Λήμνου» κ. Μαρία Χαραλαμπίδου, εκπρόσωποι επιχειρήσεων της περιοχής, επιτηδευματίες, και αρκετοί πολίτες.

Η Δήμαρχος κ. Ελεονώρα Γεώργα, στην εισαγωγική της ομιλία αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου Λήμνου που έχει ως στόχο να ενημερώσει την τοπική κοινωνία και τους θεσμικούς φορείς για το όραμα και το σχεδιασμό του Δήμου Λήμνου για την περιοχή. Πρόκειται για ένα στοχευμένο σύνολο έργων και παρεμβάσεων που ο Δήμος Λήμνου ανακοινώνει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και ενόψει της κατάθεσης σε δημόσια διαβούλευση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για την περιοχή.

Το master plan, το οποίο παρουσίασε ο τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Λήμνου κ. Αντώνης Μαντζαβέλας, αφορά σε οκτώ τομείς και περιλαμβάνει 41 επιμέρους δράσεις, μέσω των οποίων αντιμετωπίζεται μία σειρά από σοβαρά και για πολλά χρόνια, εκκρεμή ζητήματα στην περιοχή, ενώ δημιουργούνται προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της στη βάση ενός βιώσιμου μοντέλου.

Οι τομείς του master plan είναι οι εξής:

Περιβάλλον – τοπίο

Διαχείριση στερεών απορριμμάτων

Ύδρευση- Υδατικοί πόροι

Παραγωγικοί τομείς – Απασχόληση

Επιχειρηματικότητα Τουρισμός

Βελτίωση Ποιότητας Ζωής

Πολιτική Προστασία

Θέματα διοίκησης – Λειτουργίας

Μετά την αναφορά στις επιμέρους δράσεις του σχεδίου, οι συμμετέχοντες διατύπωσαν τις ερωτήσεις, τις θέσεις, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους, αλλά και προτάσεις και παρατηρήσεις με τρόπο παραγωγικό. Η εν λόγω διαδικασία εκπλήρωσε τον κύριο στόχο της ημερίδας που, όπως τόνισε και η Δήμαρχος Λήμνου, ήταν να μπορέσουν η Δημοτική Αρχή και τα στελέχη του Δήμου να λάβουν γνώση των θέσεων της τοπικής κοινωνίας, των επιχειρηματιών και των φορέων μέσα από μια συμμετοχική και ουσιαστική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποστείλει την πρότασή του και ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση dlimnou@gmail.com έως τις 31 Αυγούστου.

Master Plan Κέρους

 

To top