Οι Ανιχνευτές Πρόσκοποι της Μυτιλήνης στο Μικρό Πάπιγκο με τον Κώστα Κεντέρη

Οι Ανιχνευτές Πρόσκοποι της Μυτιλήνης στο Μικρό Πάπιγκο με τον Κώστα Κεντέρη

Την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον Μυτιληνιό χρυσό Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη, στην τουριστική μονάδα που αυτός διατηρεί στο Μικρό Πάπιγκο είχαν την Κυριακή 5 Αυγούστου, οι Ανιχνευτές Πρόσκοποι (έφηβοι ηλικίας 15 – 18 ετών) της Μυτιλήνης που συμμετέχουν στη φετινή Θερινή Μεγάλη Δράση Υπαίθρου που πραγματοποιείται το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου στην Ήπειρο. 

Ο Κώστας Κεντέρης δέχτηκε τους Μυτιληνιούς Προσκόπους και συζήτησε μαζί τους επί σχεδόν δυο ώρες. Για τους Ολυμπιακούς αγώνες που είναι σε εξέλιξη, για τον αθλητισμό σήμερα (ο Κώστας κεντέρης είναι εξάλου Α Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ) και φυσικά για τη Μυτιλήνη, τους φίλους του και τη ζωή στο νησί. Αποκάλυψε μάλιστα ότι στα παιδικά του χρόνια συμμετείχε στην παρέα των Προσκόπων όταν μετά την προπόνηση στον Ταρλά κατηφόριζε στην γειτονική γνωστή Προσκοπική Εστία στο Μακρύ Γιαλό.  

Ο Ολυμπιονίκης ζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το πώς οι Ανιχνευτές Πρόσκοποι οργανώνουν μόνοι τους τις Θερινές Μεγάλες Δράσεις Υπαίθρου που πραγματοποιούν ενώ με χαρά δέχτηκε και το δώρο των παιδιών, μια από τις αναμνηστικές μπλούζες της δράσης.   

Οι Ανιχνευτές Πρόσκοποι της 2ης Κοινότητας και της 3ης Κοινότητας Ανιχνευτών Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της δράσης τους, κινήθηκαν από τα Γιάννενα στις πηγές του Βοϊδομάτη και πέρασαν στο Μικρό Πάπιγκο. Από αύριο θα μετακινηθούν στο όρος Τύμφη. Στη Μυτιλήνη πλούσιοι από εμπειρίες και γνώσεις θα επιστρέψουν στις 9 Αυγούστου.   

 

To top