Με επιτυχία η διοργάνωση “Ένας Κόσμος… Μία Μπάλα” στη Λέσβο

Με επιτυχία η διοργάνωση “Ένας Κόσμος… Μία Μπάλα” στη Λέσβο

Περισσότερα από 200 παιδιά και νέοι ηλικίας 7 έως 21 ετών από τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων της Λέσβου, μαζί με συνομηλίκους τους από την τοπική κοινότητα, συμμετείχαν στη διήμερη αθλητική διοργάνωση “Ένας κόσμος… μία μπάλα!”, αποδεικνύοντας την αγάπη τους για το μπάσκετ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Ιουλίου στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Η διοργάνωση ήταν μέρος του προγράμματος “Together in Sport – Phase II”, το οποίο υλοποιείται από τη ΜΕΤΑδραση και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης και την Τοπική Επιτροπή Ε.Ο.Κ. Λέσβου. Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος μεταξύ των παιδιών προσφύγων και των τοπικών παιδιών.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν βασικές τεχνικές του μπάσκετ, να αγωνιστούν σε φιλικούς αγώνες και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους. Η δράση έφερε τα παιδιά πιο κοντά, ενισχύοντας το αίσθημα της ενότητας και της συνεργασίας, ενώ παράλληλα προώθησε την αγάπη για το δημοφιλές αυτό άθλημα.

Στο τέλος της δράσης, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν δώρα-έκπληξη και το μετάλλιο του “Together in Sport – Phase II”, ως αναμνηστικό της συμμετοχής τους. Η εκδήλωση έκλεισε με χαμόγελα και ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της.

To top