«Η ενοποίηση της Φυσικής μέσα από πειραματική σκοπιά» στην Αγιάσο

«Η ενοποίηση της Φυσικής μέσα από πειραματική σκοπιά» στην Αγιάσο

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση  με θέμα “Η ενοποίηση της Φυσικής μέσα από πειραματική σκοπιά” θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 στις 7.00 το απόγευμα  στον εξωτερικό χώρο της Visit Agiasos στην Αγιάσο.

Πρόκειται για μια σειρά πειραμάτων οπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα βήματα του Γαλιλαίου και να εξερευνήσουν τις πειραματικές επινοήσεις που αποτέλεσαν έναυσμα για στοχασμό. Θα παρουσιαστούν πειράματα που θα αναδείξουν τη σημαντικότητα των τριών νόμων του Νεύτωνα στην πτώση των σωμάτων, ενώ θα γίνει και αναπαράσταση της ένωσης ηλεκτρισμού και μαγνητισμού. Επιπλέον, με τη βοήθεια μιας προσομοίωσης του χωροχρόνου, θα ανιχνευθεί η θεωρία του Αϊνστάιν.

Πειράματα που θα παρουσιαστούν:
Σανίδα του Γαλιλαίου
Καμπυλόγραμμο – κεκλιμένο επίπεδο
Χωροχρόνος
Στατική τριβή, νόμοι Νεύτωνα
Αλυσίδα που ανέρχεται
Χρόνος αντίδρασης
Πτώση τσαλακωμένου χαρτιού, κέρματος και χάρτινου δίσκου
Κανόνας Lenz
Ηλεκτροκινητήρας
Ηλεκτρομαγνήτης
Όπλο Gauss
Επαγωγή
Ηλεκτρομαγνήτης
και άλλα.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Μιχάλης Ανδρεαδέλλης, συνταξιούχος φυσικός. Η επιστημονική ομάδα αποτελείται από τον Γιώργο Καρυδιανάκη και τη Μαρία Τσολάκη, φοιτητές του 4ου έτους του Φυσικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ευχαριστίες εκφράζονται στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης για τη διάθεση οργάνων Φυσικής, καθώς και στον φυσικό Στρατή Μαμουλέλη για την πολύτιμη συνδρομή του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται και στην Ηλιαχτίδα ΑΜΚΕ για τη μεταφορά των υλικών.

Η εκδήλωση υπόσχεται να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για όλους να βιώσουν την επιστήμη της φυσικής μέσα από μια συναρπαστική και εκπαιδευτική πειραματική προσέγγιση. Σας περιμένουμε όλους να συμμετάσχετε και να απολαύσετε αυτή την επιστημονική γιορτή.

To top