Παρέμβαση Βέρρου στους αρμόδιους υπουργούς για την επιβολή φόρου σε μικρά σκάφη

Παρέμβαση Βέρρου στους αρμόδιους υπουργούς για την επιβολή φόρου σε μικρά σκάφη

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, με επιστολή του προς τα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρεμβαίνει για το θέμα της επιβολής ετήσιου φόρου σε μικρά σκάφη που αναστατώνει εκατοντάδες ιδιοκτήτες.

Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος σημειώνει:

«Μετά από ερωτήματα που δεχόμαστε από Δημότες μας, οφείλουμε να αναδείξουμε το σοβαρό ζήτημα που φαίνεται να προκύπτει από την επιβολή (βάσει της Εγκυκλίου Α.10967/14-6-2024) ετήσιου φόρου ύψους 100 ευρώ στους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών κάτω των επτά (7) μέτρων.

Δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών στους νησιωτικούς μας δήμους είναι στην πλειοψηφία τους μικροσυνταξιούχοι, αντιλαμβάνεστε ότι το μέτρο θα φέρει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα διότι εκείνοι που εμπίπτουν σε αυτό, ασφαλώς δεν μπορούν να θεωρηθούν κατ΄ ουσία «πλοιοκτήτες», με τα εισοδήματά τους να είναι πενιχρά.

Ως εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Βόρειο Αιγαίο, είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη θάλασσα και γνωρίζουμε πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες και τις βασικές διαφορές μεταξύ πλοιοκτητών και… πλοιοκτητών.

Με την παρούσα λοιπόν ζητούμε να επανεξετάσετε τη σκοπιμότητα επιβολής του άδικου αυτού φόρου, που βασίζεται στη μετονομασία των λέμβων σε πλοία που μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει».

To top