19 μετανάστες με ταχύπλοο στη Χίο | Συνελήφθη μετά από καταδίωξη ο 36χρονος χειριστής

19 μετανάστες με ταχύπλοο στη Χίο | Συνελήφθη μετά από καταδίωξη ο 36χρονος χειριστής
Τις πρωινές ώρες της Τρίτης , περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, να κινείται με πορεία προς τις ανατολικές ακτές της Χίου, στη θαλάσσια περιοχή “ΝΕΝΗΤΑ” και στη συνέχεια να αποβιβάζει αλλοδαπούς στην παραλία “ΒΙΓΛΑΣ” Χίου.
Μετά την αποβίβαση το Τ/Χ κινήθηκε προς τις έναντι τουρκικές ακτές. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχυπλόου σκάφους και του 36χρονου αλλοδαπού χειριστή του. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή, με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής δεκαεννέα (19) αλλοδαποί (18 άντρες και 01 γυναίκα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο 36χρονος αλλοδαπός χειριστής του Τ/Χ ως διακινητής των αλλοδαπών για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, ενώ το μέσο μεταφοράς κατασχέθηκε.
To top