Καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για Κ.Υ Άντισσας: Eίναι στα όρια της πλήρους λειτουργικής κατάρρευσης

Καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για Κ.Υ  Άντισσας: Eίναι στα όρια της πλήρους λειτουργικής κατάρρευσης

Τι αναφέρει στην καταγγελία της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Η καταγγελία απευθύνεται στον Υπουργό Υγείας,  Γεωργιάδη Άδωνι, την Αναπλ. Υπ. Υγείας,  Αγαπηδάκη Ειρήνη, τον Υφυπουργό Υγείας, Θεμιστοκλέους Μάριο,τη Διοίκηση του Γ. Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο», τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, μέλη Γ.Σ ΟΕΝΓΕ και προέδρους Ενώσεων.

Ζητούν άμεσα να προκηρυχθούν θέσεις όλων των ειδικευμένων γιατρών καθώς επίσης και  μόνιμες προσλήψεις όλου του υπόλοιπου λοιπού προσωπικού. Αναλυτικά η καταγγελία των γιατρών:

«Ο γιατρός επιστημονικός υπεύθυνος από 21/6 έχει απευθύνει υπηρεσιακό έγγραφο προς την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ όπου για μια ακόμα φορά αναφέρονται τα τραγικά προβλήματα ιατρικού και λοιπού προσωπικού. Είχαν προηγηθεί και άλλα παρόμοια έγγραφα. Στο τελευταίο ο συνάδελφος δηλώνει πως το Κ.Υ είναι πια στα όρια της πλήρους λειτουργικής κατάρρευσης και πως ο ίδιος λόγω αυτών των συνθηκών δεν επιθυμεί να είναι πλέον επιστημονικός υπεύθυνος.
Έχουν περάσει πάνω από 20 μέρες και δεν έχει λάβει απάντηση. Μάλιστα οι διοικούντες της 2ης ΥΠΕ κρύβονται και όταν ο γιατρός προσπαθεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί τους.
Αυτό αποτελεί ένα από τα πάρα πολλά συγκεκριμένα παραδείγματα των τελευταίων ημερών που αποδεικνύουν περίτρανα πως η πολιτική της υποστελέχωσης είναι σκόπιμη για να ευοδώνεται η πολιτική της πλήρους εμπορευματοποίησης και πως ο υπουργός Υγείας ψεύδεται όταν δηλώνει πως τάχα στην περιφέρεια «κάνει ότι μπορεί για να βρει γιατρούς».
Απαιτούμε την άμεση στελέχωση του Κ.Υ Άντισσας Λέσβου με προκήρυξη όλων των θέσεων ειδικευμένων γιατρών όλων των θέσεων ειδικευμένων γιατρών που επιβάλλονται από τις ανάγκες, με τα κίνητρα που από καιρό απαιτεί η ΟΕΝΓΕ για νησιά και άγονες περιοχές καθώς επίσης με μόνιμες προσλήψεις και όλου του υπόλοιπου λοιπού προσωπικού.»

To top