Πέθανε η Σάνεν Ντόχερτι, η Μπρέντα του «Beverly Hills»

Πέθανε η Σάνεν Ντόχερτι, η Μπρέντα του «Beverly Hills»

Η Σάνεν Ντόχερτι, η ηθοποιός που έγινε διάσημη από τον ρόλο της ως «Μπρέντα Ουόλς» στην τηλεοπτική σειρά “Beverly Hills 90210” («Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς»), πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 53 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

«Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Σάνεν Ντόχερτι. Το Σάββατο 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια», δήλωσε στο People η δημοσιογράφος της Ντόχερτι, Λέσλι Σλόουν. «Η αφοσιωμένη κόρη, αδελφή, θεία και φίλη περιτριγυρίστηκε από τους αγαπημένους της καθώς και από τον σκύλο της, τον Bowie. Η οικογένεια ζητά ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορέσει να θρηνήσει εν ειρήνη», πρόσθεσε.

Η Ντόχερτι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2015 και υποβλήθηκε σε μαστεκτομή, χημειοθεραπείες και ακτινοβολία. Το 2017 είχε δηλώσει πως ο καρκίνος ήταν σε ύφεση, όμως τον Φεβρουάριο του 2020 επέστρεψε, με την ηθοποιό να αποκαλύπτει ότι πλέον είχε προχωρήσει στο τέταρτο στάδιο.

H Shannen Doherty υπήρξε μια βετεράνος την Αμερικανικής τηλεόρασης από τα 11 της χρόνια, αφού κράτησε έναν ρόλο στη σειρά “Little House on the Prairie” (1982-1983), αλλά και στην επίσης οικογενειακή δραματική σειρά “Our House” (1986-1988). Αγαπητή όμως έγινε με τον ρόλο της Μπρέντα στην σειρά “Χτυποκαρδια στο Μπεβερλι Χιλς”, ρόλο που επανέλαβε και στο πρόσφατο ρημεηκ της σειράς “BH90210” το 2019, αλλά κι από τον ρόλο της μάγισσας Πρού Χάλγουελ στην επίσης πολύ επιτυχημένη σειρά “Charmed” (1998-2001). Στο σινεμά έπαιξε στις Cult ταινίες “Heathers” (1989) δ;iπλα στην Winona Ryder και “Girls Just Want to Have Fun” (1985) δίπλα στην Sarah Jessica Parker.

 

 

To top