Τομεακή Επιτροπή Λήμνου ΚΚΕ: «Να συσπειρωθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διεκδικώντας τα αιτήματά τους»

Τομεακή Επιτροπή Λήμνου ΚΚΕ: «Να συσπειρωθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διεκδικώντας τα αιτήματά τους»

Την απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Λήμνου  σχολίασε η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ, ζητώντας από τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να συσπειρωθούν στον αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο του νησιού, διεκδικώντας ακόμα πιο μαζικά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Αναλυτικά το σχόλιο της Επιτροπής είναι το εξής:

«Μετά την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην αναφορά της Μαρίας Κομνηνάκα και άλλων βουλευτών του ΚΚΕ στην αναφορά με τα αιτήματα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών, είχαμε απάντηση και από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα με τις αυξημένες τιμές των καυσίμων, το Υπουργείο απαντά με τη διάθεση του μεταφορικού ισοδύναμου καυσίμων, όπου, όπως λέει διατέθηκε το «αστρονομικό ποσό» των 41.469,69 ευρώ για 365 επιχειρήσεις, (αντιστοιχούν κατά μέσο όρο 113,62 ευρώ σε κάθε επιχείρηση!!!) και για το διάστημα 7-12-2022 μέχρι 31-3-2023.

Για το ζήτημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, η απάντηση αναφέρεται μόνο στα θερινά δρομολόγια και όχι στα χειμερινά που αφορούν εξίσου σοβαρά τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου για τη διακίνηση των εμπορευμάτων τους.

Τέλος, για το πρόβλημα της επάρκειας σε νερό, αναφέρει ότι επιχορήγησε τον Δήμο Λήμνου με 37.200 ευρώ για να εκπονήσει άλλη μια μελέτη, τη μελέτη διαχείρισης υδάτινων πόρων».

 

 

 

To top