Έρχεται το Σάββατο το βράδυ ο 2ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου Μυτιλήνης

Έρχεται το Σάββατο το βράδυ ο 2ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου Μυτιλήνης

O 2ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου Μυτιλήνης, με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners, τον Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού Μυτιλήνης και τον Δήμο Μυτιλήνης, θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ στα Τσαμάκια . Θα γίνουν 2 αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό στα Τσαμάκια και σε διαδρομή στον ιστό της πόλης, όπως φαίνεται στον χάρτη. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν 200 αθλητές και αθλήτριες από το νησί και εκτός, διαφόρων εθνικοτήτων. Επίσης θα γίνει παιδικός αγώνας ενός χιλιομέτρου μέσα στον πεζόδρομο στα Τσαμάκια.

Για την ελάχιστη όχληση της κυκλοφορίας της πόλης, το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι σε πεζόδρομους (Τσαμάκια, Κάστρο, αγορά Ερμού) ή σε πεζοδρόμιο (περιμετρικά του λιμανιού). Σε μεμονωμένα σημεία της διαδρομής θα γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας από το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης και συγκεκριμένα (α) στον παραλιακό της Επάνω Σκάλας μόνο στο ένα ρεύμα (ρεύμα εισόδου από ΔΕΗ) από το ύψος του καφέ ‘ΜΙΚΡΟ’ έως την ταβέρνα ‘ΔΗΜΟΣ’, (β) περιμετρικά του πάρκου Επάνω Σκάλας δίπλα στο ΙΚΑ και (γ) από την έξοδο του λιμανιού απέναντι στο παλιό αρχαιολογικό μουσείο προς τα Τσαμάκια. Επίσης διευθέτηση κυκλοφορίας (προσωρινή διακοπή όταν διέρχονται δρομείς) θα γίνεται σε διάφορα σημεία της διαδρομής από τα Τμήματα Τροχαίας και Λιμενικής Τροχαίας και από εθελοντές. Λεπτομερής περιγραφή των μέτρων εκτροπής κυκλοφορίας και των εναλλακτικών διαδρομών θα δοθεί σε ανακοίνωση του Γραφείου τύπου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου.

Ανακοίνωση από τους Lesvos Runners:

Θεωρώντας ότι η εκδήλωση αποτελεί γιορτή για τη πόλη μας, σας παρακαλούμε να συμμετάσχετε και να την υποστηρίξετε ενεργά (α) μειώνοντας κατά το δυνατόν τις μετακινήσεις σας με αυτοκίνητο την ώρα του αγώνα (9.00-10.30), (β) σεβόμενοι ως πεζοί την σήμανση με κορδέλα, κώνους και κάγκελα, που ορίζει την διαδρομή που θα τρέχουν οι αθλητές, κυρίως επί του νέου πεζοδρομίου (προς τη πλευρά της θάλασσας) περιμετρικά του λιμανιού και (γ) σεβόμενοι τις υποδείξεις των εθελοντών που θα βρίσκονται σε όλη την διαδρομή του αγώνα.

To top