Συνελήφθη 56χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε γάτα στην Άγρα

Συνελήφθη 56χρονος που  πυροβόλησε και σκότωσε γάτα στην Άγρα

Έναν 56χρονο συνέλαβαν την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου αστυνομικοί  του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής, -παρουσία δικαστικού λειτουργού-  με την κατηγορία της θανάτωσης ενός ζώου και συγκεκριμένα μιας γάτας την οποία πυροβόλησε  σε αγροτική τοποθεσία στην Άγρα.

Σε έρευνα που ακολούθησε, , σε αποθήκη ιδιοκτησίας του συλληφθέντα στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν δύο  κυνηγετικά όπλα, τα οποία ο δράστης κατείχε χωρίς τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προϋποθέσεις, καθώς και -41- φυσίγγια (-38- γεμάτα και -3- άδεια). Τα όπλα και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι: Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδος ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές. Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

 

To top