Επιμελητήριο Λέσβου προς Υπουργό Οικονομίας: Πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Επιμελητήριο Λέσβου προς Υπουργό Οικονομίας: Πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Τη διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση σε Λέσβο Λήμνο και Αη Στράτη σε σε χαμηλότερα επίπεδα , λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες και τις προκλήσεις που καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου , ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς ο οποίος μεταφέρει στον υπουργό τις διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών εστίασης για την αύξηση του ΦΠΑ του σερβιριζόμενου καφέ.

Αναλυτικά η επιστολή:

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε γίνει αποδέκτες διαμαρτυριών από τα μέλη μας, επιχειρήσεις εστίασης της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, σχετικά με την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ υπ’ αριθμ. Ε2047/28-06-2024, για την αύξηση του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ, στα ροφήματα και στα μη αλκοολούχα ποτά. 

Η αύξηση του ΦΠΑ οδηγεί αναπόφευκτα σε αυξήσεις τιμών, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά την κατανάλωση και κατ’ επέκταση τη συνολική οικονομική δραστηριότητα και θα πλήξει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εστίασης που ήδη αντιμετωπίζουν αυξημένα κόστη λειτουργίας. 

Ως Επιμελητήριο Λέσβου, απευθύνουμε έκκληση να επανεξεταστεί άμεσα η απόφαση αυτή και να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της εστίασης, ιδιαίτερα στα νησιά του Β. Αιγαίου. Η διατήρηση του ΦΠΑ σε χαμηλότερα επίπεδα, όπως ίσχυε έως πρόσφατα, θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση της βιωσιμότητας των τοπικών επιχειρήσεων. Αναμένοντας την άμεση παρέμβαση και την υποστήριξή σας στο δίκαιο αίτημά μας και την επιστροφή στο πρότερο καθεστώς, προκειμένου να προστατευτούν οι επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης και επιπλέον να αποτραπεί η αύξηση του κόστους διαβίωσης». 

 

 

To top