Κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μορφή το 55ο τεύχος του περιοδικού «Το Ακράσι»

Κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μορφή το 55ο τεύχος του περιοδικού «Το Ακράσι»

Κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μορφή το περιοδικό «Το Ακράσι», του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΚΡΑΣΙΟΥ Λέσβου, με πλούσια ύλη και πολλές φωτογραφίες, έγχρωμες και ασπρόμαυρες σχετικές με την ζωή αυτού του γραφικού ορεινού χωριού.

Πεντηκοστό πέμπτο (55ο) τεύχος του περιοδικού όλων των Ακρασιωτών. Περιοδικό που κλείνει πάνω τα πενήντα τεύχη, 28 σχεδόν ολόκληρα χρόνια. Στο τεύχος αυτό αξίζει κανείς να διαβάσει το άρθρο της κυρίας Διονυσία Ι. Γερακούδη (την οποία ευχαριστούμε) σχετικά με το ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ – ΟΙΚΟΣΗΜΟ ΤΟΥ ΑΚΡΑΣΙΟΥ που βρίσκεται πάνω στην εκκλησία Αγία Παρασκευή (εξωτερικά στο Δυτικό μέρος της κάτω από τον νάρθηκα) και για το οποίο γράψει στο βιβλίο του ο αείμνηστος, Ακρασιώτης καθηγητής Γιάννης Κοντέλλης.

Η θεματολογία και σ΄ αυτό το τεύχος πλούσια στο χθες και στο σήμερα. Γράφει για το χθες και το σήμερα η Ευστρατία Ασωματιανού και ο Παναγιώτης Γ. Χατζέλλης. Ο Μανώλης Σωτηρχέλλης γράφει με πολύ μεγάλη ευαισθησία και μας προσφέρει μνήμες αγάπης για το χωριό και για τους προγόνους. Ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και δεν παύουν να γράφουν γι΄ αυτόν.
Και φυσικά στο περιοδικό αυτό δεν χορταίνεις να βλέπεις φωτογραφίες έγχρωμες (στο «σαλόνι» και το εξώφυλλο του περιοδικού) και ασπρόμαυρες από το χθες και το σήμερα. Από τις εκδηλώσεις του συλλόγου, από τις γιορτές και τα πανηγύρια που γίνονται στο χωριό. Πολλές φωτογραφίες που μέσα από αυτές βλέπεις την ζωντάνια αυτού του χωριού ακόμα και τον χειμώνα.

Το 55ο Τεύχος θα σταλεί ταχυδρομικά σε όλους τους Ακρασιώτες αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε ηλεκτρονική μορφή: https://www.akrasi.gr/akrasimag/t55.pdf

To top