Συνεχίζονται οι γυναικολογικοί έλεγχοι στα χωριά της Λέσβου από το Βοστάνειο

Συνεχίζονται οι γυναικολογικοί έλεγχοι στα χωριά της Λέσβου από το Βοστάνειο

Στο πλαίσιο πρόληψης τόσο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας όσο και του καρκίνου του μαστού , η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης σε συνεργασία με τη Γυναικολογική Κλινική και το Kυτταρολογικό Τμήμα συνεχίζουν τις εξορμήσεις στις κωμοπόλεις του νησιού, με σκοπό να διενεργήσουν Γυναικολογικούς ελέγχους (TESTPAP), έλεγχο μαστογραφιών και ψηλάφηση μαστών, στο γυναικείο πληθυσμό του.

 

Οι επαναληπτικοί γυναικολογικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από τις 9:00 π.μ – 13:00 μ.μ:

Λόγω αυξημένης προσέλευσης την Παρασκευή 12 Ιουλίου στην Γέρα-Παπάδο. Για ραντεβού θα επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2251352400

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου στον Μεσότοπο. Για ραντεβού θα επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2253096060

Μπορούν να προσέλθουν όλες οι ενδιαφερόμενες από τα γειτονικά χωριά .

Όλες οι γυναίκες πρέπει να συμμετάσχουν στην παραπάνω δράση διότι το test pap χρησιμεύει στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου, της μήτρας με αποτέλεσμα να θεραπεύεται ριζικά.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, προσφέροντας με ασφάλεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας, ενώ με την οργανωμένη πρόληψη στο νησί μας κάνουμε πράξη το σύνθημα του Υπουργείου Υγείας «Η πρόληψη σώζει ζωές».

To top