Ανδρουλάκης: «Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις για ουσιαστική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Ανδρουλάκης: «Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις για ουσιαστική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»
Την ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις για την ουσιαστική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  τόνισε κατά τη διάρκεια συνάντηση που είχε το πρωί της Κυριακής με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό που ονομάζεται «επιτελικό κράτος» είναι μια κλειστή ομάδα εξουσίας» ενώ ανέφερε ότι η Λέσβος βιώνει αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων με έμφαση στον τομέα της υγείας. Αμέσως μετά αναχώρησε για την Καλλονή όπου είχε συνάντηση με πολίτες στο κέντρο της πόλης.
Σε ανάρτησή του ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε για τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης:
«Σήμερα είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα, και την ομάδα του. Με τον Παναγιώτη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και μας τιμά ιδιαίτερα ότι ένας νέος άνθρωπος έχει πια αυτό τον σημαντικό ρόλο για να βοηθήσει τον τόπο του.
Όπως τόνισα, κατά τη συνάντησή μας στο δημαρχείο, οι μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να ενισχυθεί η τοπική αυτοδιοίκηση με πόρους και δυνατότητες ώστε να είναι πιο κοντά στον πολίτη, δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, αυτό που ονομάζεται “επιτελικό κράτος” είναι μια κλειστή ομάδα εξουσίας, χωρίς την εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών, της αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων, ώστε όλοι μαζί να μπορούμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε μεγάλα σχέδια για την πατρίδα μας.
Την ίδια στιγμή και η Λέσβος βιώνει την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, με ανοιχτά ζητήματα όπως η υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων δομών υγείας, παρά τον αγώνα που κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ΕΣΥ».
Από την επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Καλλονή

To top