Bελτιωμένη η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς μεταξύ Κάπης – Μανταμάδου

Bελτιωμένη η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς μεταξύ Κάπης – Μανταμάδου

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς (ώρα 3:40)  μεταξύ Μανταμάδου και Κάπης στη θέση «Μαυρίας – Καρυανή». Χάρις την επέμβαση συνολικά 9 εναέριων μέσων (τρία καναντέρ, 3 τράκτορες,  2 πετζετέλ και 1 ελικόπτερο) και με συνεχείς ρίψεις νερού, αλλά και την πραγματική μάχη από τις επίγειες δυνάμεις, η εικόνα είναι καλύτερη .
Ο Πρόεδρος του Μανταμάδου Χαράλαμπος Τζελαϊδής -ο οποίος μάλιστα είναι πυροσβέστης-  δήλωσε στον Αίολο: «Η κατάσταση είναι μπορούμε να πούμε σαφώς βελτιωμένη. Δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές, η φωτιά επεκτάθηκε στο αλσύλλιο πάνω από την Κάπη και αυτή τη στιγμή όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εστιάζουν την προσπάθεια στο να μην περάσει η φωτιά την αντιπυρική ζώνη που έχουμε ανοίξει  από την Κάπη προς Καρυανή. Στο κάτω μέτωπο όπου ξεκίνησε η φωτιά αυτή τη στιγμή, η φωτιά έχει ελεγχθεί. Πιστεύω ότι με βάση την εικόνα αυτή την ώρα, πολύ σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Θέλω να ευχαριστήσω την πυροσβεστική, τους εθελοντές , τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των δυο Δήμων και της Περιφέρειας που ήταν κοντά μας από την πρώτη στιγμή» .

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς με οχήματα του Δήμου προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της πυροσβεστικής.

Επίσης στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Κώστας Αρώνης μαζί με τον Προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δημήτρη Μαλλιαρό.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας μαζί με τον Αντιδήμαρχο με αρμοδιότητα Πολιτικής προστασίας Νίκο Καρασσάβα  και τους Αντιδημάρχους Γιώργο Κατζανό και Χρήστο Τσιβγούλη.

Και ο στρατός

Αξιοσημείωτη ήταν η συνεισφορά του στρατού. Η 98 ΑΔΤΕ με τουλάχιστον 30 άτομα και μηχανήματα βρέθηκαν στο σημείο της φωτιάς και συνέδραμαν ουσιαστικά  στο έργο της πυροσβεστικης ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας στο μέτωπο της φωτιάς

Υδροφόρες και οχήματα εθελοντών και υπηρεσιών βρέθηκαν στο πεδίο της φωτιάς για να συνδράμουν το έργο της πυροσβεστικης

 

 

 

 

Σωτήρια η παρέμβαση των εναέριων μέσων στη φωτιά στο Μανταμαδο με συνεχείς ρίψεις νερού από συνολικά 9 πτητικά μέσα

Και ο στρατός στη μάχη με τις φλόγες . Έγιναν διανοίξεις δρόμων μέσα στο δάσος
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αρώνης στο μέτωπο της φωτιάς
Ο παπά Στρατής και η «Άμπελος» στην πρώτη γραμμή της φωτιάς

 

To top