Μεγάλη φωτιά μεταξύ Μανταμάδου – Κάπης (photos)

Μεγάλη φωτιά μεταξύ Μανταμάδου – Κάπης (photos)

Φωτιά εκδηλώθηκε σε έκταση με θάμνους  και αστιβιές  στην περιοχή του Μανταμάδου. Συγκεκριμένα  η φωτιά   είναι ανάμεσα σε Μανταμάδο και Κάπη. Ξεκίνησε από έκταση με θάμνους και επεκτάθηκε σε μικρό αλσύλλιο πάνω από την Κάπη.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στο σημείο σπεύδουν οχήματα και προσωπικό από τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και των δύο Δήμων της Λέσβου.

UPDATE (ώρα 1500) : Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της κοινότητας Μανταμάδου Μπάμπη Τζελαϊδή η εικόνα είναι βελτιωμένη σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε νωρίτερα.«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ούτε για μερικό έλεγχο της φωτιά όμως η εικόνα είναι βελτιωμένη σε σχέση με μια ώρα πριν. Υπάρχει πολύ μεγάλη κινητοποίηση, επιχειρούν πολλά εναέρια μέσα. Καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ελπίζουμε ότι θα μπορούμε αργότερα να μιλάμε για καλύτερη εξέλιξη»

 

Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της φωτιάς (foto Nick)

To top