Με διαδικασίες εξπρές η έκδοση άδειας γάμου, βάπτισης και λύσης διαζυγίου

Με διαδικασίες εξπρές η έκδοση άδειας γάμου, βάπτισης και λύσης διαζυγίου

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προωθεί ταχείες διαδικασίες μέσω της ψηφιοποίησης για την έκδοση άδειας γάμου, βάπτισης και λύσης διαζυγίου, με την πλήρη υποστήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Εκκλησία προσαρμόζεται στον ψηφιακό κόσμο για να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τους πολίτες. Μέχρι το τέλος του έτους, οι πολίτες θα μπορούν να ολοκληρώνουν όλες τις σχετικές διαδικασίες για τα εκκλησιαστικά μυστήρια μέσω του gov.gr, εξαλείφοντας την ανάγκη για γραφειοκρατία και προσωπικές επισκέψεις.

Όπως επισημαίνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου «μια πολύ φιλόδοξη και αναγκαία προσπάθεια για περαιτέρω απλοποίηση διαδικασιών ξεκινά από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Εκκλησία της Ελλάδας. Οι διαδικασίες όπως εκείνες που αφορούν σε θρησκευτικούς γάμους και βαπτίσεις, διαδικασίες που σήμερα γίνονται μόνο με επίσκεψη σε κάποιο Ιερό Ναό, έως το τέλος του χρόνου θα γίνονται ψηφιακά. Προφανώς με τον ίδιο τρόπο θα μπορεί κάποιος να πιστοποιεί και την τέλεση των παραπάνω. Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ακολουθώντας το όραμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και συνεργαζόμενοι καθημερινά με όλη την κοινωνία, φέρνουμε λύσεις, για μια πιο ψηφιακή, αποτελεσματική Ελλάδα για όλους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται μια εφαρμογή, την οποία θα διαχειρίζονται οι Μητροπόλεις, μέσω της οποίας θα γίνεται ηλεκτρονικά η υποδοχή και διεκπεραίωση των απαιτούμενων αιτήσεων για το μυστήριο του γάμου και βάπτισης. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μελετά μετά την τέλεση του μυστηρίου όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες με τα ληξιαρχεία και τα δημοτολόγια των δήμων να εκτελούνται αυτόματα και οι ενδιαφερόμενοι να ειδοποιούνται είτε μέσω SMS στο κινητό τους ή με μήνυμα στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση σχετικά με το πιστοποιητικό που έχουν ζητήσει.

<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/ellada/meso-govgr-i-ekdosi-adeias-gamoy-baptisis”>Γραφειοκρατία τέλος: Με διαδικασίες εξπρές μέσω gov.gr η έκδοση άδειας γάμου, βάπτισης και λύσης διαζυγίου – iefimerida.gr</a></p>

To top