Παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών γιορτάσθηκε η ημέρα αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ

Παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών γιορτάσθηκε η ημέρα αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ

Την «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» γιόρτασε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση την Κυριακή με εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Σάμο. Στη Μυτιλήνη τελέσθηκε θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και ακολούθησε δοξολογία, παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών.

Μετά τη  Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου στη Μυτιλήνη, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου στη Χίο και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στη Σάμο, τελέστηκαν δοξολογίες υπέρ των Αποστράτων Αστυνομικών και αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ακολούθησε η παράθεση δεξιώσεων.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, τοπικών φορέων και συλλόγων, συνδικαλιστικών ενώσεων του αστυνομικού προσωπικού και των ενώσεων αποστράτων.

Από την Ελληνική Πολιτεία έχει καθιερωθεί η εορτή των Αγίων Πάντων, ως ημέρα τιμής στους απόστρατους αστυνομικούς, για την επιβράβευσή τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

To top