Παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Εθνικού Ωδείου οι εξετάσεις στο Παράρτημα Μυτιλήνης

Παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Εθνικού Ωδείου οι εξετάσεις στο Παράρτημα Μυτιλήνης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις Ιουνίου του Εθνικού Ωδείου Παράρτημα Μυτιλήνης με την παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Εθνικού Ωδείου κα. Χαρά Καλομοίρη, εγγονή του γνωστού και σπουδαίου μουσικού δημιουργού Μανώλη Καλομοίρη.

Πρόκειται για μια εξαιρετικής ιδιοφυΐας καθηγήτρια πιάνου με ιδιαίτερη μόρφωση. Είναι μια μουσικός που από παιδί μεγάλωσε υπό τους ήχους του λυρισμού, τη φιλοσοφική σκέψη και τις σονάτες των κλασσικών μουσουργών. Είναι εγγονή του Μανώλη Καλομοίρη και ως γενική διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου συνέχισε το έργο των προγόνων της. Υπηρετεί επάξια αυτό το έργο που της άφησαν κληρονομιά για την Ελλάδα και τον άνθρωπο. Από τη θέση της Προέδρου της καλλιτεχνικής επιτροπής του Φεστιβάλ “Μανώλης Καλομοίρης” στην Σάμο κάνει πραγματικότητα ένα από τα οράματα του παππού της.

Γεννήθηκε το 1948 στο Παρίσι . Ο πρόγονός της Ιωάννης Κ. ήταν από την Σάμο, ιατρός και πατέρας του μουσικοσυνθέτη και ιδρυτή της Εθνικής Μουσικής Σχολής της Ελλάδας, Μανώλη Καλομοίρη. Μητέρα του ήταν η Χαρίκλεια Παπαμόσχου, κόρη χρυσοχόων στην Κέρκυρα και αξιόλογη μουσικός της Ευρώπης. Κόρη τους η πιανίστα Κρινώ Καλομοίρη. O πατέρα της είναι Γάλλος. Πρόγονός της είναι ο Jean Charle Seailles, χημικός και γιος ζωγράφου. Η γιαγιά της Ελπίδα Καλογεροπούλου από την Κωνσταντινούπολη, ήταν λυρική τραγουδίστρια της Γαλλίας, διέπρεψε ως Speranza Calo Seailles και υπήρξε διάσημη για την ζωγραφική της πατέντα “lap art”.

Από παιδί έδειξε να έχει έφεση στα γράμματα και στη μουσική. Από το περιβάλλον της αγάπησε τις τέχνες και με ζήλο σπούδασε τη μουσική στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Έλαβε το δίπλωμα με Α’ Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Ιδιοφυΐας το 1966. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής του Μονάχου (Τάξη Maria Landes – Hindemith) και στην Ακαδημία της Βιέννης (Τάξη Dieter Weber). Παρακολούθησε Μaster class με την Ilona Kabos, Gina Bachauer κ.α. Παράλληλα είναι απόφοιτος της Θιβετανικής γλώσσας από το τμήμα Ανατολικών Γλωσσών της Σορβόννης στο Παρίσι.

Η καριέρα της είναι αντάξια των ικανοτήτων της και του ταλέντου της. Από το 1976 είναι καθηγήτρια πιάνου και από το 1982 ανέλαβε την Γενική Διεύθυνση του Εθνικού Ωδείου. Δίδαξε επίσης στην Εcole Normale de Musique στο Παρίσι. Συμμετέχει τακτικά σε εθνικές και διεθνείς επιτροπές διαγωνισμών μουσικής. Από τη θέση της και το έργο της, έχει προσφέρει πολλά στην Ελλάδα κρατώντας ζωντανό το κύτταρο που θα δώσει αύριο ζωή στους νέους που θέλουν να συνεχίσουν να σπουδάζουν κλασική μουσική.

To top