Αλλαγή ηγεσίας στον Ροταριανό Όμιλο Μυτιλήνης| Νέος πρόεδρος ο Ιγνάτιος Χατζηβασιλέλλης

Αλλαγή ηγεσίας στον Ροταριανό Όμιλο Μυτιλήνης| Νέος πρόεδρος ο Ιγνάτιος Χατζηβασιλέλλης

Η αλλαγή ηγεσίας του Ροταριανού Ομίλου Μυτιλήνης έγινε την Κυριακή 23 Ιουνίου στη Λέσχη Εθνοφυλακής Μυτιλήνης, παρουσία πολλών ροταριανών και φίλων του Ομίλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τ. Διοικητής της 2470 Π.Δ. Ρόταρυ, ρ. Γεώργιος Μαύρος, ο τ. Διοικητής της 2484 Π.Δ. Ρόταρυ ρ. Νίκος Κουζινόγλου, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης με τη σύζυγό του, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ελευθέριος Παπαϊωάννου και πολλοί φίλοι και φίλες του Ομίλου.

Η απερχόμενη πρόεδρος, ρ. Ιωάννα Ζούρου, παρουσίασε τα πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς, με παράλληλη προβολή διαφανειών. Ο Ρ.Ο.Μ. την χρονιά που πέρασε πραγματοποίησε 48 συναντήσεις, που μεταφράζονται σε εκδρομές, συνεστιάσεις, ομιλίες κ.ά.

Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες από τις δράσεις της προηγούμενης χρονιάς: Διανομή δώρων αγάπης σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες τα Χριστούγεννα, συνέχιση του προγράμματος επισκέψεων απομακρυσμένων οικισμών και χωριών, μοναστηριών και συμμετοχή σε ακολουθίες, συνεχίστηκε επίσης ο εξοπλισμός των γραφείων του Ομίλου, η χορήγηση υποτροφίας, σε ετήσια βάση, σε σπουδαστή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο Ρ.Ο.Μ. προσέφερε 100 σεντόνια, στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», έναν Η/Υ, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λέσβου, ένα Ειδικό Ορθοπεδικό κρεβάτι, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ «ΚΥΨΕΛΗ», προϊόντα ακράτειας, υποσέντονα κ.α, στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ζαχάρειο» στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, και ηλεκτρονικό Διαδραστικό Πίνακα, για τις ανάγκες των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου του Χωριού Χίδηρα.

Ανακοινώθηκαν σημαντικές ομιλίες, που έκαναν ροταριανοί και φίλοι του Ομίλου, στις συνεστιάσεις της προηγούμενης χρονιάς, με ποικίλη θεματολογία, ροταριανή και μη. Ενίσχυσε οικονομικά μεμονωμένα άτομα, επίσης ο Όμιλος εξακολούθησε να εκδίδει το μηνιαίο Ηλεκτρονικό Δελτίο.

Τέλος ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. και όλους τους ροταριανούς για την αμέριστη συμπαράσταση, βοήθεια και συμβολή στην ολοκλήρωση μιας επιτυχημένης χρονιάς. Ακολούθως παρέδωσε την σφύρα του Ομίλου στον εισερχόμενο πρόεδρο ρ. Ιγνάτιο Χατζηβασιλέλλη, ευχόμενη καλή επιτυχία στο έργο του. Ο νέος πρόεδρος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, σε σύντομη μα μεστή περιεχομένου ομιλία, σκιαγράφησε τους στόχους της επόμενης χρονιάς, και τις δράσεις του Ομίλου που θα επικεντρωθούν, στην εκπαίδευση, με βραβεύσεις μαθητών και σπουδαστών, σε προκήρυξη υποτροφιών, στην υγεία, με την ενίσχυση του Βοστανείου Νοσοκομείου Μυτιλήνης και Ιδρυμάτων προστασίας ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ κ.α., στην ενίσχυση των απομακρυσμένων χωριών και οικισμών της Λέσβου και την διοργάνωση τιμητικών εκδηλώσεων μνήμης διακεκριμένων Λέσβιων συγγραφέων και καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Κάθε μέρα στις κοινότητες μας παγκοσμίως εκατομμύρια άνθρωποι καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα, όπως ασθένειες, έλλειψη πόσιμου νερού, οικονομικά, περιβαντολογικά και εκπαιδευτικά προβλήματα. Οι στόχοι των Ροταριανών είναι να βοηθήσουν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων παγκοσμίως αλλά και κάθε Ομίλου σε τοπικό επίπεδο, με απώτερο σκοπό την εδραίωση της ειρήνης.

Ακολούθως παρουσίασε το νέο Δ.Σ. του Ρ.Ο. Μυτιλήνης, για την περίοδο 2024-2025, το οποίο απαρτίζουν :

Πρόεδρος, Ιγνάτιος Χατζηβασιλέλλης
Α΄ Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Καλιάλης,
Β΄ Αντιπρόεδρος, Ειρήνη Καρδακάρη
Γ. Γραμματέας, Ευστράτιος Κοκκώνης
Ταμίας Ευστράτιος Βερβενιώτης
Κοσμήτορας Δήμητρα Αλεξανδρή
Μέλη: Σπύρος Καρδακάρης, Μαρία Κακανιάρα και η προ-πρόεδρος, Ιωάννα Ζούρου.

Ο τ. Δ/της 2470 Π.Δ.Ρ. Γεώργιος Μαύρος, σε σύντομο χαιρετισμό, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο των ροταριανών παγκοσμίως, και στην επιτυχημένη πορεία του Ρ. Ο. Μυτιλήνης, στα 70 χρόνια που δρα ενεργά στο νησί και στην χώρα μας. Ακολούθησε η εισδοχή στον Ρ.Ο. Μ. ενός νέου μέλους, του Σταύρου Μυρογιάννη, με ανάδοχο τον ρ. τ. Δ/τη Νίκο Κουζινόγλου. Ο ρ. πλέον Σταύρος, είναι γνωστός για την εθελοντική του προσφορά και έχει βραβευθεί από την 2484 Π.Δ.Ρ. Διετέλεσε επί πενταετία, Διοικητής του Κέντρου Υποδοχής ευάλωτων ομάδων στο Μαυροβούνι Μυτιλήνης (Καρά-Τεπέ), κατά την κρίσιμη περίοδο του μεταναστευτικού.

Εξακολουθεί να προσφέρει μέσα από άλλες ομάδες εθελοντικής προσφοράς, όπως δασοπυρόσβεση, ομάδες διάσωσης κλπ. Στην σύντομη ομιλία του, ο ρ. Σταύρος, υποσχέθηκε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του Ομίλου, συνεισφέροντας το μέγιστο δυνατό για την ευόδωση των σκοπών του Ρόταρυ. Χαιρετισμούς απηύθυναν στη νέα Διοίκηση και τα μέλη του Ομίλου, ευχόμενοι την συνέχιση των δράσεων και της ουσιαστικής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο του Νησιού και της πόλης μας, τόσο ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, όσο και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας.

To top