Οι Προοδευτικές Γυναίκες της Μυτιλήνης στην κινητοποίηση της 27ης Ιουνίου

Οι Προοδευτικές Γυναίκες της Μυτιλήνης στην κινητοποίηση της 27ης Ιουνίου

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης συμμετέχει στην κινητοποίηση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, στις 7μ.μ στην πλατεία Σαπφούς και καλεί όλες τις γυναίκες της Λέσβου σε συμπόρευση με το κάλεσμα της κινητοποίησης για τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και γενικότερα για την υγεία.

Στεκόμαστε δίπλα στους ειδικευόμενους ιατρούς του Νοσοκομείου μας που εκφράζουν την αγωνία τους για την επισφαλή λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού που κάνουν τις εφημερίες εξουθενωτικές και κατ’ επέκταση επικίνδυνες.
Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας, δε μας είναι κάτι άγνωστο. Παρά την ωραιοποιημένη εικόνα που θέλουν να μας παρουσιάσουν με τα καινούρια μηχανήματα και τις δωρεές που γίνονται στο νοσοκομείο, εμείς βλέπουμε καθημερινά την επιδείνωση της κατάστασης τόσο εκεί, όσο και στα κέντρα υγείας και το πώς μπαίνουν σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή, η δική μας και των παιδιών μας και όλα αυτά για τα κέρδη των λίγων.
Η συνεχής υποβάθμιση, η υποχρηματοδότηση, η ιδιωτικοποίηση έχουν ως αποτέλεσμα την έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, την έλλειψη σε αναλώσιμα και μηχανήματα όπως ο αξονικός και ο μαγνητικός τομογράφος, τον ανεπαρκή στόλο και προσωπικό του ΕΚΑΒ, τα χωριά και τις περιοχές του νησιού που δεν έχουν γιατρό. Ειδικότερα εκεί, ακόμα και το μισάωρο αναμονής για να φτάσει το ασθενοφόρο ή να μεταφερθεί κάποιος στο κοντινότερο κέντρο υγείας μπορεί να έχει τραγική κατάληξη.
Δεν ανεχόμαστε η υγεία μας και η ζωή μας να παίζεται «κορώνα ή γράμματα»!
Στηρίζουμε τα αιτήματα των ειδικευόμενων γιατρών και της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου και διεκδικούμε:
• Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλες και όλους, με πλήρη στελέχωση των δημόσιων δομών και με γενναία κρατική χρηματοδότηση.
• Πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και των Κέντρων Υγείας του νησιού, με όλες τις ειδικότητες και με μόνιμο προσωπικό.
• Δημιουργία σταθμών του ΕΚΑΒ, σε καίρια σημεία του νησιού, με οχήματα επανδρωμένα με διασώστες για άμεση παρέμβαση στα απομακρυσμένα χωριά του νησιού, χωρίς εμπλοκή του Στρατού.
• Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις για όλες τις γυναίκες.

To top