Η ΕΛΜΕ Λέσβου στο πλευρό της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου στην κινητοποίηση της 27ης Ιουνίου

Η ΕΛΜΕ Λέσβου στο πλευρό της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου στην κινητοποίηση της 27ης Ιουνίου

Στη σύσκεψη σωματείων και φορέων που κάλεσε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου με θέμα τις εργασιακές συνθήκες των ειδικευόμενων γιατρών στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, συμμετείχε η ΕΛΜΕ Λέσβου, δηλώνοντας τη συμμετοχή της και στην κινητοποίηση που καλεί η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Λέσβου την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρονται τα εξής:

«Η ανακοίνωση του Σωματείου των γιατρών του ΕΣΥ και το κείμενο που υπογράφουν οι ειδικευόμενοι γιατροί περιγράφουν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων στο νοσοκομείο του νησιού και απευθυνόμενοι σε όλους τους πολίτες του νησιού καλούν σε στήριξη των κινητοποιήσεών τους. Υπογραμμίζουν τον άμεσο κίνδυνο για τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που καλείται υποστελεχωμένο να ανταποκριθεί σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών λόγω της θερινής περιόδου. Στη σύσκεψη που συμμετείχαν φορείς και σωματεία εργαζομένων αναφέρθηκαν τα γενικότερα προβλήματα τόσο στις δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης όσο και στην ίδια τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ως εργαζόμενοι στη δημόσια εκπαίδευση αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες που προκαλεί η πολιτική αποδυνάμωσης των δημόσιων δομών υγείας όπως συμβαίνει και στη δημόσια εκπαίδευση. Αντιλαμβανόμαστε επίσης πώς μετακυλίεται όλο το βάρος αυτής της αποδυνάμωσης στους/στις εργαζόμενους/ες με αποτέλεσμα να πλήττεται κυνικά και άμεσα το δικαίωμα όλων των πολιτών για ίση πρόσβαση στη δημόσια υγεία και παιδεία.

Προσλήψεις με το σταγονόμετρο, αναντίστοιχες με τις ανάγκες της κοινωνίας, ελαστικές σχέσεις εργασίας και απαίτηση για τυφλή υπακοή στις εντολές της διοίκησης για να δίνεται η εντύπωση της εύρυθμης λειτουργίας των δομών υγείας και παιδείας.

Μια εύρυθμη λειτουργία που διαφημίζεται σε φωτογραφίες, φιέστες και δημοσιεύματα ως έργο της κυβερνητικής πολιτικής. Της ίδιας πολιτικής που δε διστάζει να χωρίζει τους πολίτες σε κατηγορίες που ανάλογα με το τι πληρώνουν λαμβάνουν και αντίστοιχες υπηρεσίες (απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία στην υγεία, ιδιωτικά πανεπιστήμια στην παιδεία).

Οι εργαζόμενοι στη υγεία δηλώνουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και τα αιτήματά τους αποτελούν-εν τέλει- αιτήματα όλων των κατοίκων του νησιού.

· Υπερασπιζόμαστε με τους εργαζόμενους γιατρούς το δικαίωμά μας για ίση πρόσβαση σε δωρεάν περίθαλψη σε σύγχρονες δομές πρωτοβάθμιας υγείας και νοσοκομεία που θα λειτουργούν με επαρκές προσωπικό κι όχι με γιατρούς και υγειονομικούς εξαντλημένους από συνεχόμενες εφημερίες.

· Ενώνουμε τη φωνή μας και τις διεκδικήσεις μας με τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στη διάλυση της δημόσιας υγείας και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που καλεί η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Λέσβου την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς».

To top