Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στην υγεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στην υγεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 7:00 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς για τα προβλήματα στην υγεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, «ανανεώνουμε το κάλεσμά μας, για να διαδηλώσουμε για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των νέων συναδέλφων και για την υπεράσπιση του Δημοσίου συστήματος Υγείας που έχουμε ανάγκη.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Τρίτη 25/6/2024 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων με σκοπό τη διοργάνωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27/6 και τον σχεδιασμό από κοινού της περαιτέρω κλιμάκωσης των δράσεων. Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, της ΕΛΜΕ, και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών παρατάξεων (Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου) από διάφορους κλάδους.

Η επιστολή των ειδικευόμενων συναδέλφων που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες και μάλιστα ενυπόγραφα και θαρρετά, παρά το κλίμα τρομοκράτησης που επικρατεί πανελλαδικά στα νοσοκομεία, αναγνωρίστηκε ως παράγοντας που πυροδότησε ξανά εξελίξεις. Είναι δίκαια τα αιτήματά τους για ανακούφιση από τον διογκούμενο φόρτο εργασίας που έχουν να αντιμετωπίσουν και εκφράζουν το σύνολο του ιατρικού και όχι μόνο προσωπικού, που καθημερινά βρίσκεται με αυταπάρνηση, και κόντρα στην εξουθένωση, δίπλα στους λήπτες υπηρεσιών υγείας. Η ικανοποίηση του αιτήματός τους για καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι επιτακτική. Ταυτόχρονα, παρόμοια εικόνα παρατηρείται και σε πολλά άλλα τμήματα του νοσοκομείου και φυσικά σε Κέντρα Υγείας.

Κοινός τόπος επίσης στην κουβέντα ήταν ότι αυτά τα προβλήματα είναι διαχρονικά, ακριβώς επειδή είναι διαχρονική η πολιτική απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Στην παρούσα φάση διανύουμε μια περίοδο όπου η κυβερνητική πολιτική διάλυσης-ιδιωτικοποίησης της Υγείας είναι πλήρως εντατικοποιημένη, όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες σφαίρες της ζωής μας όπως η εκπαίδευση, η ενέργεια κλπ. Αυτή είναι η πολιτική που οδηγεί τελικά τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως κλάδου, στην εξάντληση και τις παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι επισφαλείς και εν τέλει δυνητικά επικίνδυνες. Αυτή είναι η πολιτική που οδήγησε στα Τέμπη…

Ανανεώνουμε το κάλεσμά μας για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27/6 στις 19:00 στην πλατεία Σαπφούς για να διαδηλώσουμε για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των νέων συναδέλφων και για την υπεράσπιση του Δημοσίου συστήματος Υγείας που έχουμε ανάγκη. Θα ακολουθήσουν νέες διαδικασίες της Ένωσης Γιατρών και θα ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης σε συντονισμό με τους συλλογικούς φορείς του νησιού.

To top