Τελετή παραλαβής παράδοσης στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης – Ανακοινώθηκε η ανέγερση νέου κτιρίου

Τελετή παραλαβής παράδοσης στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης – Ανακοινώθηκε η ανέγερση νέου κτιρίου

Με μια μεγάλη εκδήλωση παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,  πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί τελετή παραλαβής – παράδοσης στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης από τον απερχόμενο Λιμενάρχη αντιπλοίαρχο Σωτήρη Χονδρόπουλο στον νέο Κεντρικό  Λιμενάρχη Δημήτρη Μάγειρα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε από τον απερχόμενο Λιμενάρχη ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες από το Υπουργείο Ναυτιλίας,  για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης σε συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης και το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο για την ανέγερση νέου Λιμεναρχείου προκειμένου έτσι να ικανοποιηθεί ένα πάγιο χρόνιο αίτημα καθώς το λιμεναρχείο Μυτιλήνης στεγάζεται σε ένα παλιό κτίριο στην προκυμαία Μυτιλήνης που είναι ακατάλληλο για την κάλυψη των αναγκών του. Για το λόγο αυτό μάλιστα πολλές υπηρεσίες του λιμεναρχείου στεγάζονται στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.  Το νέο κτίριο έχει χωροθετηθεί  σύμφωνα με την προμελέτη που έχει εκπονηθεί στο χώρο του λιμανιού δεξιού που παλιού κολυμβητηρίου.

Ο νέος Λιμενάρχης είναι Μυτιληνιός στη καταγωγή και έχει υπηρετήσει από διάφορα πόστα το λιμεναρχείο Μυτιλήνης. Είχε ξεχωρίσει στη θέση του Διοικητή του τμήματος Ασφάλειας καθώς και το τμήμα δίωξης ναρκωτικών με πολλές επιτυχίες τότε από το συγκεκριμένου τμήματος με κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων ουσιών στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στη θέση του υπολιμενάρχη

Στον  απερχόμενο Λιμενάρχη απένειμαν αναμνηστικά οι εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας καθώς και ο Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου Παύλος Μιχαλακέλλης. 

Ο Διοικητής Λιμενικού σώματος Βορείου Αιγαίου Ευστράτιος Ψύρρας βράβευσε τη σύζυγο του απερχόμενου Λιμενάρχη  Σωτήρη Χονδρόπουλου, Στέλλα  η οποία είναι δημόσια υπάλληλος   και βρέθηκε με απόσπαση στη Γενική Γραμματεία στη Μυτιλήνη, «για τη δύναμή της να συσπειρώνει ανθρώπους» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Διοικητής Βορείου Αιγαίου.

Αξίζει να σημειωθεί η τελετή παραλαβής – παράδοσης καθυστέρησε επί τρεις μήνες μετά την τοποθέτηση του Δημήτρη Μάγειρα στη θέση του Λιμενάρχη Μυτιλήνης.

To top