Κοινή δήλωση της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου για την παραλία της Ερεσού

Κοινή δήλωση  της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου για την παραλία της Ερεσού

Παρέμβαση στο θέμα της παραλίας Ερεσού και την προσπάθεια δόμησης από ιδιώτη ,έκαναν σήμερα με κοινή  δήλωση  αιρετοί της δημοτικής αρχής Δυτικής Λέσβου, εκφράζοντας  τη στήριξή τους  στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, ενώ σχολιάζουν  την παραίτηση του  Εκτελεστικού Γραμματέα του Δήμου Άρη Ελευθερίου καθώς και την προσπάθεια – όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά – για κομματική και μικροπολιτική εκμετάλλευση του θέματος.
Στη γραπτή δήλωση μεταξύ άλλων αναφέρουν τα εξής:

« ….όσον αφορά στην παραλία της Ερεσού έχουμε να πούμε τα εξής: η όποια ενημέρωση έχουμε για το θέμα έρχεται από τον κ. Ελευθερίου ο οποίος το γνωρίζει προφανώς καλύτερα από τον καθένα και δική του ήταν και η εισήγηση στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πολιτική απόφαση που πάρθηκε εκεί ήταν ομόφωνη και είναι η εναντίωση του Δημοτικού Συμβουλίου στην δόμηση της παραλίας της Ερεσού. Και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι όλες οι προσπάθειές μας.
Διαφωνίες κατά τη συνεδρίαση υπήρξαν ως προς τον τρόπο διεκδίκησης και τελικά, ομόφωνα έγινε δεκτή η πρόταση τόσο του Δημάρχου, όσο και του Γενικού με τον ορισμό δικηγόρου, τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής παρακολούθησης του θέματος κτλ. Προτάσεις όπως η εντολή ανάκλησης της επίμαχης προέγκρισης της ΥΔΟΜ (το γνωστό “εντέλεσθε” δηλαδή) κρίθηκαν ως μη σύννομες και επισφαλείς για την έκβαση της υπόθεσης. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Η παραίτηση του κ. Ελευθερίου μας λύπησε, μας αιφνιδίασε και την κρίνουμε τουλάχιστον βιαστική αφού η απάντηση της ΥΔΟΜ εστάλη από την Υπηρεσία μόλις 3 ημέρες μετά το έγγραφό του προς αυτή και συγκεκριμένα την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.
Ο κ. Γραμματέας παραιτήθηκε την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου (πιθανώς χωρίς να λάβει την απάντηση της ΥΔΟΜ αφού μεσολάβησε και το Σαββατοκύριακο) και σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια του Δήμου για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος. Το οποίο, θυμίζουμε, μετρά δεκαετίες λαθών, παραλείψεων και σκοτεινών σημείων και που το κληρονομήσαμε, δεν το δημιουργήσαμε. Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι και ο μόνος που αυτή τη στιγμή κάνει ενέργειες για το θέμα της παραλίας Ερεσού σε νομική βάση. Και συγκεκριμένα προσφεύγοντας στο ΣΥΠΟΘΑ, ενέργεια που επικρότησε και ο πρώην Υπουργός κ. Φάμελος, ο οποίος επισκέφτηκε μάλιστα το νησί και την παραλία της Ερεσού τις προηγούμενες ημέρες.
Κατανοούμε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια κομματικής και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από συγκεκριμένους χώρους αλλά αυτό δείχνει το ποιόν άλλων ανθρώπων, όχι το δικό μας. Εμείς θα συνεχίσουμε στηρίζοντας τον Δήμαρχο, το έργο του και το έργο μας και για το οποίο η ανατροφοδότηση από τους Δημότες μας είναι ιδιαιτέρως θετική. Η επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα του Δήμου μας θα γίνει με την προβλεπόμενη διαδικασία και είναι προνόμιο και καθήκον του Δημάρχου.
Το κενό που αφήνει ο φίλος Άρης είναι δυσαναπλήρωτο αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε η παραίτησή του και κυρίως η άμεση δημοσιοποίησή της δεν άφησε περιθώρια διαλόγου. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ότι κι αν σκεφθεί και τον ευχαριστούμε για τη συνεργασία όπως και για τις προσπάθειές του για το σπάσιμο του ενιαίου Δήμου Λέσβου».

To top