Καπετάνιος υπό την επήρεια αλκοόλ έριξε τα ταχύπλοο στα βράχια

Καπετάνιος υπό την επήρεια αλκοόλ έριξε τα ταχύπλοο στα βράχια
Άγιο είχαν οι πέντε επιβαίνοντες σε ταχύπλοο σκάφος το μεσημέρι του Σαββάτου καθώς ο καπετάνιος – ο οποίος όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια είχε καταναλώσει αλκοόλ, βγήκε από την πορεία του και προσάραξε το σκάφος σε βραχώδη περιοχή στην Άναξο στη Λέσβο. Ευτυχώς όλοι οι επιβαίνοντες , Ισραηλινής καταγωγής, είναι καλά στην υγεία τους και απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το Λιμενικό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος 
Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήθυμνας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την προσάραξη ενός ταχυπλόου (Τ/Χ) σκάφους με πέντε (05) επιβαίνοντες (υπήκοοι Ισραήλ), καλά στην υγεία τους, στην βραχώδη περιοχή της Ανάξου Λέσβου.
Στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο ιδιωτικά σκάφη καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το Τ/Χ προσαραγμένο στη βραχώδη ακτή,. Οι επιβαίνοντες απεγκλωβίστηκαν, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Κατόπιν διενέργειας αλκοτέστ στον 45χρονο κυβερνήτη του ταχυπλόου, διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο. Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
To top