Η Θεατρική δράση «Μέχρι Σήμερα» από τον Όμιλο Θεάτρου του Πρότυπου Γενικού Λυκείου στους Άστεγους

Η Θεατρική δράση «Μέχρι Σήμερα» από τον Όμιλο Θεάτρου του Πρότυπου Γενικού Λυκείου στους Άστεγους

Ο Όμιλος Θεάτρου του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης παρουσιάζει τη θεατρική δράση με τίτλο «Μέχρι Σήμερα», στις 27 και 28 Ιουνίου, στις 20:00, στο θεατράκι των Αστέγων (Θεοφράστου 24).

Το έργο είναι βασισμένο στο ποίημα “To this day” του Shane Koycsan με αναφορές στα συγγραφικά έργα “Η μέρα που έγινα και εγώ «λύκος»” των Amélie Javaux και Annick Masson και “Μου έκλεψαν το όνομά μου” του Tàssies. Η διασκευή έγινε από τους εκπαιδευτικούς Ματοσσιάν Ντικράν και Κρητικού Ευαγγελία.

Η θεατρική αυτή δράση στοχεύει στην καλλιέργεια μέσω του θεάτρου των διαπολιτισμικών αξιών και δεξιοτήτων των μαθητών, τη ψυχοσυναισθηματική ενδυνάμωση και έκφραση των μαθητών, την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού και των στερεοτύπων, την αποδοχή της ετερότητας σε όλες τις μορφές της και την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και του σχετίζεσθαι με το «Άλλο».

Συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί από το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης: Σαράντου Ιουλία Μαρίνα, Σάλτα Στέλλα και του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης: Τσαρουχά Ολυμπία, Τζίκου Βασιλική.

Συμμετέχουν οι μαθητές του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης Γιαμουγιάννης Δημήτρης, Καπητανέλλης Ευάγγελος, Κριπιντήρη Κατερίνα, Λαμπούση Γιώτα, Μαυραγάνη Φωτεινή, Ντίνος Γεράσιμος και ο μαθητής του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Αθανασάκης Βαγγέλης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

To top