Διεθνές φεστιβάλ οικολογικού ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος

Διεθνές φεστιβάλ οικολογικού ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος

Στις προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 20 Ιουνίου και την Παρασκευή 21 Ιουνίου στη Μύρινα και την Ατσική αντίστοιχα, παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Λήμνου Ελεονώρα Γεώργα και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Αθλητισμού  Ιουλία Λυγδά.

Στον χαιρετισμό της στο πλαίσιο της προβολής που έγινε το βράδυ της Παρασκευής 21 Ιουνίου στο παλιό ραφείο της Ατσικής, η Δήμαρχος καλωσόρισε τους συντελεστές και συμμετέχοντες του φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και ο Διευθυντής του από την Τένεδο, υπογραμμίζοντας τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο νησιών, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας σε πολιτιστικό επίπεδο. Επίσης, η κ. Γεώργα τόνισε την οικολογική διάσταση της διοργάνωσης και τη σημασία της για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος.

Οι συντελεστές του φεστιβάλ επισκέφθηκαν τοπικά οινοποιεία, ενώ το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε στον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον παραγωγό μελισσοκόμο και εκπαιδευτή ενηλίκων κ. Δημήτρη Γκουσιάρη από την Καρδίτσα με θέμα τον πρωτογενή τομέα, την κλιματική αλλαγή και τη διατροφή

Απόψε, στις 9:00 το βράδυ στην πλατεία Λιβαδοχωρίου θα προβληθεί το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Breaking Social» του Fredrik Gertten ο οποίος είναι στη Λήμνο και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του τα κοινωνικά θέματα που θίγει η ταινία του. Την Κυριακή θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας “Singing in Dark Times” του Ethem Ozguven, στο Δημοτικό Σχολείο της Πλάκας.

Το φεστιβάλ, στο οποίο παρευρίσκονται διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες, πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Λήμνου.

To top